Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Fana Ikast.png

Nytt sjumilssteg for Fana i EHF cup.

Søndag spiller Fana sin første hjemmekamp i gruppespillet av kvinnenes EHF cup, når danske Ikast, med bergenser Stine Skogrand i spissen, kommer på besøk i Fana Arena.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag spiller Fana sin første hjemmekamp i gruppespillet av kvinnenes EHF cup, når danske Ikast, med bergenser Stine Skogrand i spissen, kommer på besøk i Fana Arena. Dette er lagenes andre kamp i gruppespillet etter at begge spilte sine første kamper forrige helg. Ikast møtte franske Neptunes de Nantes hjemme, mens Fana debuterte med gruppespills kamp i bortekamp mot ungarske Motherson Mosonmagyarovari. Europacup er et nytt steg, med nye opplevelser for rødtrøyene fra Bergen sør, som har som målsetting om å komme så langt som mulig i turneringen.

-Forrige helg var det debut med Europacup-håndball i gruppespill for Fana, hvordan var den opplevelsen og hva tenker du om resultatet som til slutt ble seier for hjemmelaget med 35 – 29? Vi tok en prat med Fanas trener, et par dager før det braker løs mot danske Ikast.

-Aller først må jeg si at det var utrolig gøy å få være med å representere Fana i enda en ny utfordring og et nytt steg for laget og Klubben. Der etter vil jeg si at jeg er brukbart fornøyd med jentenes innsats, selv om jeg føler vi ikke spilte vår aller beste kamp der borte. Det var likevel en kamp jeg mener vi godt kunne vunnet i heksegryten som møtte oss. Kanskje ble det litt mye for noen for i tillegg til laget, ble vi møtt av et utrolig entusiastisk publikum, som heiet og sang for hjemmelaget i samtlige 60 minutter. Full hall og mye lyd altså, og sammen med et godt lag, føler jeg i hvert fall at vi fikk «Bestått» i den kampen, sier Lyssand, noen dager etter å ha fått «landet» det oppgjøret.

-Den kampen er historie nå, og på søndag står danske Ikast på motsatt halvdel av dekket som ble lagt ned i hallen torsdag kveld. Hva er dine tanker om den kampen?

-Ikast er blant de aller beste lagene i Europa, og pr. i dag, leder de den danske ligaen klart. Jeg mener Stine Skogrand & Co er helt på høyde med Vipers, og det sier jo sitt. Det betyr at det er tøff motstand som venter oss på søndag så det er viktig at vi er 100% på hele veien, ellers kan det gå galt. Vi går uansett på banen med ønske om seier og har troen på at det er mulig. Så får vi se, søndag kveld rundt klokken halv åtte hvordan det har gått, svarer osingen.

Ellers har Lyssand en oppfordring til det bergenske håndballpublikumet. -Nå må folk kjenne sin besøkelsestid. Det er en stor begivenhet, et sjumilssteg faktisk, for spillerne og alle oss rundt laget, samtidig som at det er en ny stor dag for klubben. Vi så hvordan det ungarske laget hentet krefter fra et høystemt publikum når vi spilte forrige helg, og det samme opplever vi når arenaen er full og folk heier på oss. Så folkens, søndag er det Fana og Fana Arena som gjelder, når det braker løs mellom puljen vi er i, sine to skandinaviske lag, sier han.

PS! Fana inviterer alle klubbene i Region Vest til håndballfest i Fana Arena og har i den anledning laget en Region Vest-kode: ForzaFana,  som kan benyttes når du tar med laget på kamp. Billettene koster da kr. 50,-. Møt opp samlet og støtt jentene til seier