Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Roger Gjelsvik Viking TIF redigert.jpg

Best i byen betyr ingenting

Viking TIF har imponert i herrenes 1.divisjon så langt med 11 kamper inn i sesongen unnagjort!

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blåtrøyene har fremdeles til gode å gi fra seg poeng. – Et resultat av langsiktig satsning, sier sjefs-Viking, Roger Gjelsvik.

Viking TIF har overrasket mange, for mens forhåndsfavorittene Sandefjord og Bergen har snublet litt og står med tre kamper tapt – det samme som Follo – har sentrumsklubben vunnet alle sine kamper på til dels overbevisende måte.

Dere har vunnet alt så langt, og ikke minst har dere satt både Bergen og Fyllingen på plass og er med det best i byen. God følelse?
-
Vi går på banen med ønske å vinne hver kamp vi spiller, men noe best i byen er vi ikke opptatt av. Mitt ønske er at flere lag fra Region Vest presterer, og som det ser ut akkurat nå, at Bergen og vi blir værende i toppen og kanskje rykker opp, mens Fyllingen redder plassen sin. Noe som også gjelder for gultrøyenes damer. Best i byen får vi ingenting igjen av og jeg vil heller at vi får by-derbyer i Rema 1000 ligaen, enn at vi møtes i 1.divisjon og kan kalles Best i Byen. Vår ambisjon er å kjempe mot landets beste som gjerne kan være oss og et annet lag fra vest, svarer Gjelsvik, som påpeker at akkurat dette er noe av det viktigste for alle kamper der utøvere fra Viking deltar.

Du innledet med å si at der dere er nå, er et resultat av langsiktig og målrettet satsning. Hvorfor lykkes dere akkurat nå?
-
Nå er det fremdeles tidlig i sesongen og vi skal vokte oss vel for å ta gledene på forskudd. Men, vi startet for rundt 10 år siden et prosjekt som vi ønsker skal ta oss til toppen av norsk håndball. Vi har blant andre hatt med oss Morten Fjeldstad, Andreas Berentsen og Miika Nurmi på trenersiden og alle disse har bidratt. Sistnevnte tror jeg forresten vi kunne dradd mer nytte av dersom vi hadde sluppet unna Covid -19, men sånn ble det nå en gang ikke. Alle disse har som sagt vært bidragsytere, og når vi så fikk napp hos Khaled Chentout, ser det ut til at siste brikken falt på plass. Han er utrolig dyktig håndballteknisk og at kjemien mellom trener/spillere også fungerer, så har det vært utrolig positivt for oss. Vi får se hvor langt det kan føre oss, men det ser unektelig ut til at har fungert så langt, svarar klubblederen.

Hva tenker dere så om neste sesong – hva trenger dere å styrke for å kunne hevde dere i Rema 1000 Ligaen?
-
Nei nå får du gi deg. Vi er 11 kamper inn i inneværende sesong og jeg tror vi skal jobbe godt for å fortsette på det sporet vi nå er i. Så får vi se hvor det ender. Men hva som skal skje til neste sesong det tror jeg vi venter en stund med. Akkurat nå er det neste kamp, på søndag mot Khaleds tidligere klubb Herulf Moss, som står for tur. Så spiller vi hjemme mot Follo den onsdag 14.desember og da hadde det vært kjekt om vi kunne fylt opp Haukelandshallen. Det fortjener disse guttene nå som de jakter flere seire, og en topp-plassering når det gjøres opp status i mai, avslutter Gjelsvik, som ved siden av sitt virke i Viking TIF er landslagstrener i kappgang, hovedcoach og OLT-coach for utholdenhet i Olympiatoppen.