Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene
Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

handballskole.jpg

Viktig presisering i barnehåndball

Sesongen er godt i gang og vi ser behovet for å komme med noen presiseringer i barnehåndballen.

Lag som ikke møter til kamp pga. lang reisevei

Det er stor økning i lag som melder tilbake til oss at de ikke ønsker å stille til kamp på grunn av lang reisevei. Dette gjelder spesielt lag som får en eller to lange reiser i løpet av sesongen. Vi bor i en region med store avstander og mange av våre klubber/lag må reise mange timer for å komme på kamp, ikke bare en eller to ganger i løpet av sesongen, men til hver eneste bortekamp. Norges håndballforbunds visjon er håndball for alle! Vi ønsker at det skal være håndball i hver by og bygd i hele landet, alle skal få samme tilbud, uavhengig av hvor de bor.

Hittil i sesongen har vi mottatt et høyt antall henvendelser fra klubber om at de ikke ønsker å reise. Derfor ser vi behov for å innføre tiltak som over tid vil bidra til holdningsendring. 

  • Alle klubber MÅ informere sine trenere, lagledere og foreldre om at lagene SKAL reise på bortekamp, uavhengig av reiselengde. Skal andre lag komme til oss, så må også vi også reise for å spille kamp!
  • Planlegge sesongen godt. Informer foreldre om kampdato for hele sesongen.
  • Sett opp felles kjørelister. Kanskje ikke alle foreldre trenger å være med til hver kamp.
  • Å delta i organisert aktivitet forplikter. Både foreldre og spillere må prioritere å delta på laget sine kamper m.m.

F.o.m. 1. desember skal alle forfall / lag ikke møtt meldes inn til Region Vest av leder i klubben.

Låsing i forsvar i barnehåndball

Etter å ha vært rundt på flere barnehåndballarrangementer den siste tiden, tenker vi at det er på sin plass med en liten påminnelse til alle trenere og lagledere for lag i alderen 6-12 år. Ord som HOLD og LÅS NED, hører ikke hjemme i barnehåndball.

Vi ønsker å få inn mer spillforståelse hos de yngste. Vi ønsker fremtidige spillere som kan lese og forstå håndballspillet bedre, og det skjer når du lærer deg å være i forkant av spillet og klarer å tenke deg til hvor motspillernes neste pasning med stor sannsynlighet kommer. Vi ønsker at spillet skal bli mer fartsfullt og lekent, mer ballbaneorientert - altså et spill hvor spillerne jager etter ballen, ikke motspilleren.

Husk også å justere laget ditt underveis i kampen. Ser du at laget ditt snapper ballen fra motstanderlaget mange ganger i 1. omgang, så har dere vist at dere har jobbet bra med ballbaneorientert forsvar. Så kan det være lurt å legge seg litt inn på linje for å jobbe med et mer nedgruppert forsvar. På den måten lar man også motstanderlaget få litt mer plass på banen å få tid å øve på det de har trent på. Håndball skal være gøy for alle og at hver kamp lever sitt liv. Noen kamper er jevne fra begynnelsen av, andre har mye mer nivåforskjell, og det er absolutt like mye utvikling i dem alle. Det handler om hvordan du som trener/ lagleder klarer å jobbe og justere dine spillere underveis i kampen.

De av dere som har vært med på kurs/ webinar med oss vet, at dette ikke er noe vi på kontoret i Region Vest har funnet på, men det er en bestilling alle regioner har fått fra landslagstrenerne:

https://www.handball.no/nyheter/2022/03/thorir-om-forsvarsspill-i-barnehandballen/

Ber om at dette blir formidlet til klubbens trenere og lagledere.