Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene
Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Jim-Rune og Preben.jpeg

Utviklingsgruppe - en arena for motivasjon og trygghet.

Er du dommer? Ønsker du en felles arena for diskusjon, samhold og faglig påfyll? Da er utviklingsgruppe noe for deg.

Hei, våre navn er Jim-Rune Pedersen og Preben Træen Andersen, og vi har fått æren av å lede regional utviklingsgruppe 3 denne sesongen. Dette er en gruppe for å hjelpe og utvikle unge lovene og ferske dommere i alderen av 15-18år.

Vi har som formål å danne en enda tryggere arena for dere. I gruppen setter vi fokus på motivasjon og trygghet, som kan bidra i dommerkarrieren. Denne gruppen er for de som har et ønske om å bli bedre dommere, og de som ønsker et fellesskap for å bli tryggere i rollen sin som dommere på banen.

I utviklingsgruppe 3 kan du forvente:

  • Kjekke samlinger med faglig påfyll og se kamp sammen
  • Det blir servert pizza på noen samlinger
  • En egen dommerutvikler som kommer og ser dere dømme
  • Overtrekks genser til Utviklingsgruppe 3

Er du den vi søker etter? Ta kontakt med Johan Johnsen på mail: Johan.Johnsson@handball.no

Hva har utviklingsgruppe betydd for Jim-Rune og Preben

Jim-Rune og Preben har selv fulgt utviklingsgruppeløpet fra de var unge. Preben var en del av utviklingsgruppe 3 som femten åring og tok fort veien videre inn i utviklingsgruppe 2 hvor han fikk sine første bring kamper og divisjonskamper, og som 17 åring var han inni utviklingsgruppe 1 og ledet toppkampene i 3. divisjon herrer/kvinner og debuterte i 2 divisjon. Dette mener Preben er grunnet utviklingsgruppene han deltok i når han var ung, han fikk oppfølging av observatører i regionen, ble motivert til å ikke gi opp og var i gruppe sammen med jevnaldre dommere som hjalp hverandre til å bli bedre.

Håndballmiljø og glede for idretten og dømming, er to vitale drivkrefter. Å få være i et miljø i betyr mye for Jim-Rune. Bak en glede av å dømme kamper, finnes mange timer med gode diskusjoner med andre dommere, med makker, og andre venner fra idretten. Jim-Rune er fra Sogn og Fjordane, og har reist mange helger til Bergen for å være med på dommer samlinger. Klart, dette tok bort mange helger til å være med venner hjemmefra, men samtidig så er han veldig glad for prioriteringene han gjorde. For han har fått mange gode venner fra utviklingsgruppene han har tatt del i.