Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene
Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Temaserie 26.11-22.jpg

Temaserie

Temaserie i Region Vest-endelig er vi i gang!

Temaseriens første kamper skulle spilles i Framohallen den 26.11. Spente spillere, trenere og dommere sto klar til kamp kl 1200. Det var kant- og linjeavslutninger som var i fokus på denne rundens kamper. 

Alle trenere hadde på forhånd deltatt på Teamsmøte med Henning Krøger, som er faglig ressurs i Temaserien. Han hadde snakket om, og laget en detaljert øktplan, for rundens første tema. Etter det har trenerne vært med på en SPU samling, hvor temaet ble gjennomgått i praksis, og noen av øvelsene Henning hadde laget ble vist på gulvet. Trenerne har så øvd på dette tema i en god måned, og nå var dagen kommet, hvor alle lagene skulle møtes for å spille kamper, og hvor spill etter tema ville bli belønnet i form av ekstra poeng. 

Dommerne hadde før kampene fått en gjennomgang av tema med dommerutvikler Thor-Finn Elverhøy. De snakket om hva de skulle være ekstra obs på i disse kampene, tydelighet, arbeidsfordeling og problemstillingene som kan oppstå i for bindelse med linje- og kantspill. Dette var med andre ord en utviklingsarena for alle som var med. 

Tilbake til Framohallen, hvor musikken dyndret fra høyttalerne og spillerne varmet opp til de første kampene. Det var skikkelig god cup-stemning i hallen.  

De første kampene ble blåst i gang, og med hånden på hjertet kan man vel påstå at hverken kant eller linjespiller noen gang har vært så mye i fokus på dette nivået, som de var på disse kampene! Fantastisk å se hvordan det har blitt jobbet hos de ulike lagene! Det var gode sperrer, flotte innspill til linje, overganger fra kant med påfølgende rullespill og innspill. Veldig mye bra spill etter tema.  

For anledningen hadde vi fått inn 4 flotte ungdomsspillere fra Kjøkkelvik J 16 laget. De hadde fått i oppgave å følge med på spillet og gi ekstrapoeng når det ble spilt etter tema. De satt sammen med sekretariatet, og det som var en liten vri på disse kampene var, at de ekstra poengene først ble gitt etter kampen var ferdig. Det var med andre ord ikke sikkert at de som vant den ordinære kampen faktisk vant kampen. For hadde det andre laget hatt mer kant -og linjespill underveis i kampen, så kom disse poengene til slutt. Dette var spennende og litt nervepirrende for noenūüėČ 

Til slutt noen tilbakemeldinger fra deltakerne: 

-   veldig gøy og lærerikt 

-   Utviklende for både trener og lag 

-   Kjekt å få ekstra verktøy på treningene 

-   Kjekt å jobbe med et spesifikt tema over tid 

gøye kamper, kjekt med noe nytt 

gleder oss allerede til neste rundeūüėä 

 

Neste runde er den 18.2 i Askøy Forum. Før det er det nytt Teams møte med Henning Krøger i desember, og SPU samling i januar. Tema neste runde er: Utgruppert forsvar. 

Lyst å være med? Meld deg via TA under Ekstratilbud! Les mer her.