Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Faksimile Bergen Håndball.png

Sesongens første derby

Fredag er det klart for sesongens første, av seks, lokalderby i herrenes 1. divisjon. Bergen tar imot Viking TIF og det er duket for håndballfest.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hjemmelaget, i FRAMOhallen for anledningen, har håp om å returnere til Rema 1000 Ligaen så raskt som mulig etter nedrykket forrige sesong. Så lang har det gått greit for tidligere Fyllingen Bergen, og etter 7 runder ligger laget på 3.plass med samme antall poeng (12) som Sandefjord på plassen over. Vidar Gjesdals gutter har stort sett hatt god kontroll og vunnet de fleste kampene med god margin. Da de i siste halvdel av oktober hadde besøk av trønderne fra Charlottenlund, måtte de likevel innse at de her møtte sine overmenn, bare tre dager etter at det endte med et hodestup ut av cupen, da de gjestet trenerens gamle arbeidsgiver Runar Sandefjord. Etter det har de vært på besøk hos et annet Trøndelags-lag, Melhus, som ble slått 34 – 26. Gjesdal har for øvrig flere perioder som i Runar, både som spiller og trener.

Viking TIF er også sugen på Rema 1000 Liga spill, og har så langt til gode å avgi poeng denne sesongen. Under ledelse av Khaled Chentout har blåtrøyene tatt et godt steg opp fra forrige sesong, og hatt relativt god kontroll på sine opponenter. Det har gitt full pott så langt og 14. poeng etter at de har satt ballen 259 ganger i mål mot lagene de har slått. Da gjør det mindre at de 214 ganger har måtte hente ballen ut av eget nett, og med det kun har fem lags målvakter som har måtte gjøre samme manøver oftere.

Fredagens hjemmelag har for øvrig en målforskjell på 232 – 182, og har med det 5 plussmål mer enn gjestene, som i tillegg til Chentout blant andre har «Vikingen sjøl» Roger Gjelsvik på benken når det skal kjempes om «best i byen» fredag klokken 19.00.

Idrettslaget Bergen Håndball, som er hjemmelagets fulle klubbnavn, slår videre til med etterfest når kampen om poeng er over i FRAMOhallen. For som de sier i invitasjonen, så er det dager som vi må ta vare på. At det skal kjempes om heder og ære i 2 x 30 minutter er selvfølgelig viktig, men etter at det er unnagjort, må vi bygge broer i håndballfamilien. Det har du en mulighet til å få med deg, når duellantene, sammen med spillere fra Fana og Tertnes blant flere, møtes på Scandic hotellet i Håkonsgaten. Hvordan en kjøper billetter til både kampen og dette arrangementet på Scandic Bergen City, finner du ut med å ta en tur inn på vertenes egen hjemmeside Klar for håndballfest fredag? » Bergen Håndball (bergenhandball.no)

 

Foto: Bergen Håndball