Annonse:
Annonse Tiller Cup 2023
Annonse:
Annonse Tiller Cup 2023

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

veteran.jpg
Foto: NHF

Endelig er det klart for veteran NM

Det nærmer seg veteran NM og arrangørene har jobbet godt for å få alt klar til oppstart fredag kl. 13:00.

Torsdag er det «førfest» på Zachariasbryggen for de over 700 som ankommer denne dagen. Mens det på fredag klokken 13.00 kastes i gang for første kamper, når Veteran NM, eller VM blant spillerne, igjen går av stabelen. På grunn av pandemi har mesterskapet måtte utsettes noen ganger, men endelig er det klart for en ny turneringshelg for veteranene. 

Daglig leder i Region Vest gleder seg nærmest som et lite barn til norgesmesterskapet, og foruten å være arrangør, tar Trine Skarstein Dalland på seg drakten og skal i aksjon for Fyllingen Jenter 45.

– Vi stiller i nye drakter med nummer både foran og bak, sier Trine, som etter litt telling frem og tilbake kommer frem til at dette er 10. gang hun deltar.

– Det har jeg egentlig ikke tenkt så mye over, men det begynner jo å bli et anstendig antall mesterskap, smiler og ler den spreke 50. åringen.

Også arrangements ansvarlig i regionen, Lars Riis-Ellingsen, tar seg tid til å delta på banen, i tillegg til å bidra med å få hele arrangementet vel i havn denne helgen. Han skal spille for Norrønas seiersvante gjeng i Gutter 45, og er sikker på at de som er med-arrangører i helgen, sørger for at det kommer til å bli et flott og fint NM.

– Vi har en så god gjeng som arrangerer dette at det helt sikkert kommer til å gå fint, selv om jeg blir opptatt med litt kampaktivitet, sier den tidligere Tertnes-treneren.

– Det er planlagt ned til minste detalj, så nå er det bare for spillere, støtteapparat, dommere og alle andre å komme til Bergen - uansett om det viktigste er kampene, eller å treffe gamle lagkamerater og andre kjente. Jeg tror det kommer til å bli en fin turnering og noen gode fester, når vi skal ha bli kjent-fest på fredagen på Scandic Bergen City og når banketten går av stabelen i Grieghallen lørdag kveld, sier Riis- Ellingsen.

Arrangementsleder i Region Vest, Trygve Johnsen, mener også at det aller meste er på stell noen få dager før første kamper.

– Vi er heldige som har mange medarbeidere med erfaring fra tilsvarende arrangementer, samt noen med ikke fullt så god erfaring, som alle gjør nesten hva som helst for at det blir en fin turnering.

– Jeg føler vi ligger godt an i løypen, og ser frem til å treffe gamle kjente fra hele landet, sier Johnsen, som ledet Bjørnars damer da de rundt millenniumskiftet var blant landets aller beste, og rykket opp på øverste nivå i seriesystemet.

– Så vidt jeg kommer på har vi tenkt på et hvert eneste scenarium vi kan bli utsatt for, og har dermed så god kontroll som vi kan ha. Det er uansett ferskvare vi skal arrangere, og skjer det noe vi ikke har tenkt over, så er jeg sikker på at vi har med minst en som ser en løsning på problemet, avslutter Johnsen, som til neste år kan delta i Gutter 50, når han på vårparten fyller år.

Siv Trones er regionens representant i hovedsekretariatet, som holder hus på Scandic Bergen City, gjennom helgen. Her har hun med seg «gamlesjefene» Torbjørn Iversen og Arvid Gimmestad, sammen med ringrevene Arne Haugervåg og Svein Brunvatne, og dommeransvarlig Tom Erik Lindhjem.

– Det er 126 påmeldte lag, og 1311 spillere og lagledere som skal i aksjon, sier «Siven».

– Det er et levende dokument. Noen kommer i tillegg mens andre må trekke seg, men nå, tirsdag ettermiddag, gir dette 267 kamper som skal avvikles, fortsetter regionskontorets potet, før Tom Erik bryter inn, og forteller at det igjen gir tett på 12 kamper pr. dommerpar.

– 46 dommere er akkurat litt for få, men med litt større belastning på de lokale pipeblåserne enn de tilreisende, skal det akkurat gå opp, sier han videre.

Brunvatne har sammen med Haugervaag laget bordplanen til banketten, mens Iversen og Gimmestad er de som må finne løsninger på «alt» som måtte oppstå.

– Det er helt utrolig for en kontroll disse har og en oversikt over logistikk på nær sagt alle områder, sier Siv Trones.

– Så lenge disse er med, er jeg nesten ikke bekymret i det hele tatt, sier hun, før telefonen ringer og en eller annen i andre enden bare vil melde seg på, sammen med sine lagkamerater fra gammelt av.

– Dette blir bra, sier Arne Haugervåg, som er ansvarlig for den store banketten. Haugervåg sier at mat og drikke er prøvesmakt og godkjent mens bordplanen er satt.

– Det gjør at de aller siste etternølerne som melder seg på helt på tampen, ikke kan regne med å få sitte sammen med sine lagkamerater. Sånn må det bli, avslutter mannen som har hatt tilsvarende ansvar for denne type arrangementer i hele regionens snart 20 årlige historie.

Det som da gjenstår er å ønske alle velkommen til det som forhåpentligvis igjen vil bli en årlig håndballfest. Spillere, ledere, dommere og hele arrangementsstaben ønskes lykke til, og minner alle om håndballens verdier –

BEGEISTRING - RESPEKT - INNSATSVILJE - FAIR PLAY

- sånn for sikkerhets skyld.

  1. Husk at klokken skal stilles en time tilbake natt til søndag. Det gir 1 hel (og viktig?) time ekstra søvn om det gjøres på rett måte.

Lykke til, alle sammen!