Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

310884201_654443592937267_8505410915603398847_n.jpg
Fana Håndball Elite Foto: Bjørn Erik Foto

Europa cup - for aller første gang

I helgen tar Fanas damer på ny et steg opp, når det skal spilles kvalifiseringskamper for deltagelse i EHF-cup 22/23 i Fana Arena.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kommende helg tar Fanas damer på ny et steg opp, når det skal spilles kvalifiseringskamper for deltagelse i EHF-cup 22/23, hjemme i Fana Arena. Rødtrøyene har siden starten på målsettingen om å bli blant landets beste, tatt steg for steg, og det skal bli spennende å se hvordan det arter seg i kamper mot de beste lagene fra sine respektive serier rundt om i Europa. Lørdag og søndag møter fanadamene SPONO Eagles. Sveitsisk mester fra forrige sesong og et lag som har deltatt i europeiske turneringer flere ganger. De to lagene spiller dobbeltoppgjør i 2.kval. runde til «EHF European League Woman». Med seier i disse kampene vil det kun være ett lite hinder før en kommer inn i selve turneringen, når 3.kval. runde etter hvert er unnagjort.

Arkitekt for Fanas mål om å bli blant Norges beste, er Erik Halvorsen. Torsdag formiddag ville vi ha en prat han om hva han kjenner på nå som klubben har lag som skal spille om plass i Europeisk turnering. Erik var kjapp med å fortelle at han kjenner mest på det at laget har etablert seg i toppen av Rema 1000 Ligaen, og med det blitt det laget som unge jenter fra både Fana og andre klubber i samme sone «alle» drømmer om å spille for en dag. Senest i går, da Fana storspilte og slo Aker 34 - 19, var det en god gjeng som sto og snakket om at de skulle spille for Fana, når de blir eldre, overhørte jeg, sier Halvorsen.
Så er det selvsagt et stort øyeblikk for laget og klubben, som er resultat av langsiktig og riktig arbeid, av alle fra Anders Rasdal, Andre Zeiffert, Bjørn Risti - bare for å nevne noen. Før han fortsetter - Jeg må bare få skryte av Erlend (Lyssand - trener) og "Cafu" (Catharina Malene Skorpen Furnes) for jobben de har gjort og gjør i klubben og sonen vi tilhører. De leder laget på en perfekt måte, og har vært de viktigste støttespillerne for unge jenter som har tatt, og tar steget inn i gruppen. Samtidig som at de har tatt med spillere som for få år siden spilte i 2.divisjon. Jobben de gjør, kan ikke roses nok, sier Halvorsen, som til slutt også må innrømme at det er stas at laget har tatt seg til muligheten, med å kunne kvalifisere seg for Europacup. - Det skal bli både kjekt og spennende og se hvordan det går i helgen! Jeg er sikker på at om laget ikke lykkes i år, så har de i alle fall lært noe med denne deltagelsen, og står dermed sterkere rustet ved neste korsvei, avslutter Erik, som for tiden trener lag i Bjarg, som er en av klubbene som jobber tett mot Fana med talentutvikling, i sonen sør i Bergen.

Det ble også tid til en prat med Erlend Lyssand, og vi spurte om det er stas å ha nådd så langt som de nå har gjort?

-Det er klart det er litt stas for Fana som klubb, for utøvere som står på, hver eneste trening, og for oss som har andre roller rundt laget, svarer Erlend.

Hva vet du om det sveitsiske laget, som har gått med på å spille begge sine kval. kamper her i Bergen?

-Vi har sett laget i kamp, på video. Men det er nok meget begrenset hva vi vet om dem, annet enn at de har vært gode nok til å kvalifisere seg til den samme turneringen som oss. Det ser ut til at de løper mye, og at de i så fall, godt kan like samme type spill som vi liker. Noe av det første vi må gjøre på lørdag, etter at kampen blåses i gang – vi må se på muligheter, hva vi skal eller kan gjøre, men aller mest være tro mot kamp-planen vi legger. Så får vi se hvor langt det rekker - jeg mener vi bør ha en fair sjanse til å kvalifisere oss til spill i 3. og siste kvalifiserings runde. Karer vi det vil vi dermed være ett skritt nærmere målet, som er å delta i Europa ligaen, avslutter en avslappet men spent trener. Erlend ser frem til helgens kamper, og samtidig håper det bergenske håndballpublikummet kjenner sin besøkelsestid og kommer for å støtte laget, i disse historiske og viktige kampene, for damene i Fana Håndball.

Men Fana må på ingen måte tro at det er et slagent sveitsisk lag som kommer på besøk til verdens vakreste by, denne oktoberhelgen. Det er et lag som vil kjempe med nebb og klør om å vinne avansement til neste runde, på bekostning av Fana.

Her er et lite utdrag fra sveitsernes hjemmeside, før de setter kursen nordover, til regnfulle Bergen:

Som sveitsiske mestere for sesongen 21/22 har SPONO EAGLES kvalifisert seg til den nest høyeste konkurransen i europeisk klubbhåndball. Ørnene fra Sempachersee i Sveits går inn i 2. runde av EHF European League. Kommende helg spiller de både første og andre kamp mot det norske laget Fana HB.Fana spiller i den høyeste norske serien og endte forrige sesong på 5. plass. Skandinavene fra Vestlandet har dermed kvalifisert seg til Europa League for første gang.

Med Fana venter ørnene et topplag. Hovedtrener Marco von Ow ser det også slik: «Fana spiller en veldig rask og pålitelig håndball. Spillet deres er ikke fokusert på noen få skyttere, men alle spillerne deres er farlige når som helst foran mål. Målet vårt er å vise mot Fana hva vi er laget av og å vokse med oppgaven, avslutter han, som har bestilt 2 timer trening fredag kveld, for å få reisen tidligere på dagen ut av kroppen, og samtidig bli litt kjent med arenaen de skal i aksjon i, den kommende helgen.

Kampene spilles lørdag og søndag - begge dager i Fana Arena

FANA HB - SPONO Eagles – Lørdag kastes kampen i gang klokken 14.00 - Søndag blir det avkast klokken 17.00.