Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tertnes arkivbilde.png
Sånn så det ut da Tertnes rykket opp i 92 Foto: BT

Høyt og lavt med Tertnes

Det er i år 30 år siden Tertnes rykket opp til øverste nivå, og i løpet av kort tid får vi svaret på om det er slutt for denne gang, eller om blåtrøyene fortsatt blir å se i Rema 1000-ligaen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag 19.mai spiller Tertnes første kvalifiseringskamp mot Gjerpen, i best av tre, når de to lagene kjemper om den siste ledige plassen i neste sesongs Rema 1000 Liga. Det gjør de ettersom Tertnes kom sist blant eliteserielagenes kvalifisering, mens Gjerpen ble best i 1. divisjons kvallik om opprykk.

Vi tok en prat med Daglig leder i Tertnes, Marit Brox, som tok oss gjennom litt av det klubben har vært med på.
- Laget rykket opp i 1992, noe som betyr at vi har spilt på øverste nivå i 30 år. Etter noen år blant eliten i norsk håndball valgte klubben å satse stort, og det ble hentet forsterkninger som sammen med lokale mer eller mindre stjernespillere, fylte Haukelandshallen til randen. Ved tusenårsskifte spilte klubben finale i europacupen, og da fant vi blant andre Karianne Henriksen, Mia Hundvin, Mette Davidsen og Cecilie Leganger som lokale innslag, mens for eksempel Kjersti Grini og Janne Kolling var importspillere som under trener Gunnar Pettersen, sørget for suksess for blåtrøyene, forteller den tidligere målvakten, som selv voktet buret for Tertnes gjennom flere sesonger.

Marit-Brox-640x360.jpg

Det har vært både opp- og nedturer etter dette. Hvordan kjennes det for en Daglig leder med hjertet i klubben?

-Det er jo en situasjon vi gjerne skulle vært foruten, og det kjennes ikke akkurat godt. Men i den grad det har vært snakket om nedrykk, så er det ingen som skal tro at det er slutten for Tertnes. I så fall må vi ta de nødvendige grepene som skal til sånn at vi kommer tilbake neste sesong. Tertnes er et lag som hører til i øverste divisjon, og derfor tror vi på seier i kvalifiseringen, og at vi slipper å rykke ned et hakk.

Gjerpen har, som dere, erfaring fra øverste nivå. Hva kan det bety for laget fra Skien?

-Ja, de spilte i eliteserien siste gang i perioden 16/17 – 19/20, med en 7.plass som beste plassering, I sesongen 19/20 kom de sist og rykket ned. Hva de kan ta med seg er vanskelig for meg å si, men de har denne sesongen i alle fall fortjent å få muligheten til å spille om opprykk. Det blir spennende, men vi tror på seier.
Det vi så håper, er at alle som kjenner at en ønsker Tertnes skal spille i Rema 1000 ligaen, og at alle kjenner sin besøkelsestid. På torsdag, klokken 18.45, håper jeg derfor det blir folksomt i Åsane Arena, når vi inviterer med gratis inngang for alle. Hent ut billett til deg og ditt lag i appen vår ved å benytte koden GRATISFORALLE, avslutter Marit, som satser på en fin 17.mai, før en god kvalifisering for klubben hun har i sitt hjerte.

Tertnes---Lag-Bilde.jpgDagens damer og laget som skal sørge for at Tertnes ikke rykker ned; Foto John Vint

Vi fikk også en prat med mangeårig Tertnestrener, Tore Johannessen, og spurte om han kjenner til Gjerpenlaget det skal kjempes mot, i første omgang i kamp kommende torsdag?

-Vi kjenner laget relativt godt når det gjelder hva vi forventer de kommer med. Det er et godt lag, som helt marginalt måtte gi plassen om direkte opprykk fra seg. Ellers jobber vi med det vi kan gjøre noe med, eget lag, sier han. 

 
Tertnesjuniorene ble sist lørdag Norgesmestre. Hva kan dere ta med fra den kampen?

-Det er flere av disse unge spillerne som spesielt i den siste tiden har stått frem og vist stigende nivå i eliteseriekampene. Det er klart at seieren på Jordal Amfi på lørdag ga både spillerne og oss andre rundt laget god positivitet og selvtillit. Det må vi prøve å ta med oss inn i kvallik-kampene, svarer Johannessen. - Ellers så må vi være godt forberedt, og ikke gå i fellen å tenke at dette er et lag fra nivået under, som vi er bedre enn og skal slå. Vi må ta med oss selvtilliten vi spilte på oss, og spre den i hele spillegruppen. Det er spennende, men vi har troen på seier, og nye sesonger i Rema 1000 Ligaen, sier han til slutt.

 

Kvalifiseringskampene spilles sånn;

 

Onsdag 19.mai

18.45

Åsane Arena

Tertnes HB Elite

Gjerpen HK Skien

Søndag 22.mai

17.00

Skienshallen

Gjerpen HK Skien

Tertnes HB Elite

         

Dersom en seier til hvert av lagene og dermed uavgjort;

 
         

Onsdag 25.mai

 

Åstveit Arena

Tertnes HB Elite

Gjerpen HK Skien