Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Fana Håndball
@bjornerikfoto / @livesportphoto
Foto: @bjornerikfoto / @livesportphoto

Avgjørende kamper for Fana og Gneist

Fanas damer måtte kvalifiserer seg for sluttspill tre ganger før de fikk spille. Søndag avgjøres det om de kommer til semifinale.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sola, borte, er hinderet som må slås.

De to første kampene i best av tre, endte med seier til jærbuene 30 – 26 etter ekstraomganger, mens Fana var best i kamp to, og gikk seirende ut av den kampen med 35 – 30.

Vi fikk en kjapp prat med fanatrener Erlend Lyssand, lørdag formiddag en stund før han skal ut i semifinale i Lærøyserien med Gneist, som i bunn og grunn er Fanas rekruttlag, En prestasjon han er riktig fornøyd med. Nærbø ble slått i kvartfinalen, 25 – 22, mens Aker er motstander i kampen om å nå finalen, lørdag klokken 16.20.

Vi ønsker Erlend og laget hans lykke til i den kommende kampen, før vi hører hva som må til for at Fana skal gå seirende ut av «best av tre» kampene når de søndag møter Sola borte,

-Det blir sikkert en jevn kamp, med høyt tempo og mye aggressivitet. Det gjelder å stå godt i forsvar for så å kjøre på i kontra, sier Erlend. Så mye mer enn det får du ikke fra meg, sier han, før han legger til at det selvfølgelig blir spennende å se hva solatrener, Steffen Stormo Stegavik, kommer med.

Betyr det at det laget som den beste målvakten vinner kampen?

-Det kan det lett bli, om det blir en tempofyllt kamp, som det helt klart kan bli, svarer Lyssand.

De to lagene har møttes fem ganger denne sesongen. Ingen av lagene har vunnet borte, men det er en optimistisk gjeng som reiser til Sola lørdag og søndag. Fanadamene får i tillegg god støtte på tribunen – det er satt opp buss som reiser til Sola, og der er Forza gjengen, med trommer og masse pågangsmot, blant dem som er med.

Fana, som på grunn av pandemien som satt det meste noe tilbake, først får spille sluttspill etter å ha vært kvalifisert tre ganger, vil gjøre det de er god for sånn at det blir plass i en av de to kommende semifinalene. Det kommer til å bli mye fart og spenning, og om jærbuene får tilsvarene støtte fra tribunen som det Fana får, en severdig siste kamp, mellom lagene som endte på 3.plass (Sola) og 5.plass (Fana) i det ordinære seriespillet.

Marit Ova Bøyum (bildet) har vært god for Fana i sluttspillet. Onsdag ble hun kronet til å være Fanas beste – fullt fortjent.
Søndag, kl. 18.00, kastes ballen i gang i Åsenhallen på Sola. Da gjenstår det bare å se om Marit og resten av fanagjengen drar seieren i land, og kvalifiserer set for semifinale i damenes sluttspill.