Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Frank Bjørndal.png

Nå må håndballen gjenåpnes!

Torsdag 13. januar presenterte regjeringen lettelser for en stor del av norsk idrett.

For vår egen del er vi naturligvis glade for at barne- og ungdomshåndballen igjen er i gang, samt at dette også gjelder 1. divisjon.

MEN, det er fremdeles dessverre sterke restriksjoner for våre lag i seriene som spilles fra 2. til 6. divisjon. Disse seriene har helt siden våren 2020 vært av og på, trent inne og ute, trent med og uten nærkontakt og ikke minst hele tiden etterlevd regjeringens råd og anbefalinger. Tiden er for lengst inne til at også denne gruppen av håndballen kan trene og spille som normalt. Vi har over lang tid vist at vi er gode på å etterleve smittevernstiltak. Majoriteten er spillerne er voksne og har både 1-2 og 3 doser. Likevel er spillerne fremdeles underlagt sterke restriksjoner, som gjør det umulig å trene og spille kamp som normalt.

Totalt utgjør denne gruppen ca. 9000 spillere. Med andre ord en svært liten andel, hvor vaksinegraden samtidig er høy.

NÅ MÅ VI FÅ TRENE OG SPILLE HÅNDBALL SOM NORMALT IGJEN

Frafallet er allerede stort. Skal denne gruppen av spillere oppleve at tredje sesong på rad må avkortes eller ikke spilles i det hele tatt? Er det forholdsmessighet mellom aktivitetsrestriksjoner, smitterisiko og sykdomsbyrde? Gjennom hele pandemien har vi praktisert godt smittevern, og vi har ikke sett noe dokumentasjon på at håndballaktivitet medfører vesentlig økt smitte. Snarere tvert imot har protokoller, arrangementshåndbøker og fokus på smittevern redusert spredning av smitte.

I midten av desember ble alt satt på vent i 4 uker. Nå er det ytterligere noen uker som gjelder. Regjeringen har sagt at de vil komme med nye vurderinger i starten på februar. Vi mener dette er for lenge å vente. 9000 spillere fordelt på 356 kommuner gir liten økt risiko for smitte sett med våre øyne. Vi ber om at regjeringen snarest gjør en ny vurdering, og at den er full åpning av håndballen. Vi skal ta vårt ansvar og love fullt fokus på bra smittevern. 

 

Frank Bjørndal 
Styreleder NHF Region Vest