Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Thor Finn Foto Kjetil Bruarøy-Midtsiden.jpg
Foto: Kjetil Bruarøy-Midtsiden

Thor Finn - ildsjelen som brenner for dommerne.

Det er få i Region Vest som ikke vet hvem Thor Finn Elverhøy er. En ildsjel som gjort mye for dommere og idretten i regionen. Her kan du lese en artikkel om ham skrevet av Hege Engelsen, Os Håndball.

Alle som har spilt, vært trener eller sett kamper i Norges Håndballforbund Region Vest, har sett denne blide mannen med fløyten. I over 40 år har Thor Finn Elverhøy dømt håndballkamper for regionen. I tillegg har han kurset og utviklet drøssevis med nye dommere. Og har du vært i Haukelandshallen på en storkamp, så har du nok hørt stemmen hans som speaker eller sett han som tidtaker - for NHF autorisert tidtaker er han også. Ser du en håndball kamp på Håndballtv.com, så har du jammen hørt stemmen hans der også. Det er ikke et arrangement i regi av regionen denne mannen ikke har vært en del av. Det være seg landskamper eller Jenter 10 kamper. Han er overalt, alle kjenner han og han kjenner alle i håndballmiljøet. Og Thor Finn sier aldri nei.

Thor Finn ble for noen år siden også rikskjendis, da både BA og SeogHør lagde reportasje av han. Han hadde gått ned over 100 kg med alt det bærer med seg. Som den omtenksomme Thor Finn er, var det naturlig at han stod frem for å hjelpe andre som var i samme situasjon. Helsen er det eneste som kan stoppe engasjementet hans. Nylig har han operert et slitent kne, og skal snart under kniven igjen for å få orden på det andre kneet også. Slik at han kan dømme noen gode år til. Han har jo på ingen måte tenkt å gi seg enda.

Fadderordning

Thor Finn Elverhøy har vært engasjert i noen klubber, men nå er det Os Håndball som de siste årene har vært klubben i hans hjerte. Det var tidligere leder som tok kontakt med Thor Finn. Os Håndball hadde ambisjoner, men var for dårlig på det tidspunktet på dommerutvikling. Kun 5 dommere var registret i klubben. Nå er det 41! Fra eliteseriedommerne Fredrik Andresen og Jørgen Wold, til dommeraspiranter som nettopp har startet sin dommerkarrieren.

Thor Finn engasjerer, utvikler og underviser. Holder kurs og samlinger for dommerne sine og har en fantastisk metode å utvikle nye dommere på. Han har utviklet en unik fadderordning. Med et dårlig utgangspunkt for Os Håndball sine dommere, måtte han finne en måte for både rekruttere, beholde og utvikle nye dommere. Med fadderordning passer de eldste dommerne på de nye, slik at de alltid har noen å lene seg på og de eldre får også leder erfaring. I tillegg er også Thor Finn alltid tilgjengelig, og han sier aldri nei om det er noen som trenger hans kompetanse. På denne måten skaper han trygghet for de nye – og de eldste - og sannsynligheten for å beholde dommere i klubben er mye større.

Samtidig er han tydelig på at uten et velfungerende styre i Os Håndball, som var villig til å satse på hans metoder som dommerutvikler, hadde det ikke vært mulig å gjennomføre dette.

Nylig inviterte han alle dommerne sine til pizzakveld og foredrag i klubbhuset til Os Håndball. Thor Finn er godt likt av ungdommene som roper «hei bestevenn» når han kommer inn døren. Det sier det meste.

Ta gjerne kontakt med Os Håndball og Thor Finn Elverhøy om det er noen som ønsker å høre mer om hvordan dommerutvikling kan gjøres i praksis på en fremragende måte.