Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Emilie og Katharine 1.jpg

Hei, hvem der?

Vi har tatt oss en prat med et av Region Vest sine flinke dommerpar, Emilie Nystad og Katharine Anthun.

I Region Vest ønsker vi å gi tilbud om ulike utviklingsmiljøer for dommere. Vi tok oss en prat med ett av regionens fremste dommerpar, Emilie Nystad og Katharine Anthun om deres vei opp og frem som kampleder.

Hvorfor dømmer dere?

Grunnen til at vi dømmer er først og fremst fordi vi synes det er gøy og har stor håndballinteresse. Alle kamper lever sitt eget liv, ingen er like, og man møter stadig på nye utfordringer. Samtidig er vi begge smilende og sosiale mennesker som synes det er artig å bli kjent med nye fjes. I tillegg ønsker vi å være dommere som bidrar til at alle på banen har en god opplevelse og blir tatt godt vare på. Selv om vi synes dømming i seg selv er gøy, dømmer vi også for å bli best mulig.

Veien frem til nå?

Vi begynte begge å dømme for 10 år siden, og dømte lenge med ulike makkere. I starten dømte vi en god stund barnehåndball før vi tok flere dommerkurs og ble med i utviklingsgruppe. Begge deltok i utviklingsgruppe med andre makkere, men endte i 2015 opp med å finne hverandre. Sammen deltok vi i utviklingsgruppe 2 før vi tok steget videre til utviklingsgruppe 1. På denne reisen har vi fått tatt del i fellesrunde i Bring, bylagssamling, dømt finale i Petter Wessel cup, dømt Lerøyserien og nylig debutert i 2.div.

Debut i 2.div?

Debut i 2.divisjon har vært årets høydepunkt. Vi har ventet lenge på denne debuten, og gledet oss masse. Samtidig var vi selvsagt nervøse før kampen, men dette forsvant raskt. Debuten sto virkelig til forventningene og det var artig å få en ny utfordring. Tempoet og kvalitet på spillerne var bedre enn det vi har møtt tidligere, men vi fikk en veldig god opplevelse. I tillegg ble vi møtt med stor respekt og godt humør til tross for at vi var nye på nivået. Nå ser vi frem til mange nye utfordringer i 2.divisjon i 2022!

Hvordan har dere kommet dit dere er nå?

I løpet av de årene vi har dømt sammen har vi sett og diskutert mye håndball både rundt kamper vi har dømt og kamper andre har dømt både på samme og høyere nivå. Det har blitt en god del reiser, både bilturer og flyturer, som har gjort at vi kjenner hverandre veldig godt på og av banen. Mange av disse turene har gått med til å innarbeide gode rutiner, forberede seg på ulike formasjoner og diskutere forbedringsområder. Vi ser også en del videoer av kamper vi selv har dømt, for å kunne bli bedre til neste kamp. I tillegg tar vi jevnlig regelprøver sammen for å være mest mulig samkjørt på hvordan vi forstår situasjoner. Ellers etterstreber vi å være åpen og imøtekommende, slik at vi også får input på hva spillere og trenere forventer på de ulike nivåene. Mye av grunnen til at vi er kommet oss dit vi er i dag er at vi fokuserer på å løfte og motivere hverandre.

Hva har bidratt til utviklingen deres? For eksempel dommermiljø/utviklingsgruppe

Først og fremst har utviklingsgrupper bidratt til vår utvikling. Her har vi møtt dommere på tilsvarende nivå som skaper en arena for gode diskusjoner og mulighet til å lære av hverandre. Vi har vært med i utviklingsgruppe i flere år og har ikke bare fått gode dommerkollegaer, men også nye venner. For vår del har jevnlig observasjon og fast oppfølging vært det viktigste bidraget til vår utvikling. Utviklingsgrupper har vært med på å både styrke oss individuelt og som par. Samtidig er det klart at både motivasjon og fremgang henger sammen med mulighetene man få på banen og det å få nye utfordringer. Utviklingsgrupper hjelper med både motivasjon og utfordringer, og er noe vi vil anbefale alle engasjerte dommere å være en del av.

Region Vest takker for praten og ønsker Emilie og Katharina masse lykke til på og utenfor håndballbanen.