Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2021 Emilie Hovden.jpg

Banens beste i debuten

Fanajenten Emilie Hovden, fikk sin debut med Håndballjentene forrige helg i Intersport Cup. Fredag var det tid for debut i VM, og «Lynvingen» bestod med glans.

Det ble som forventet ingen stor motstand da Norge innledet VM, og Kasakhstan stod på motsatt banehalvdel. Til pause ledet Håndballjentene 24 – 10, og da sluttsignalet lød, hadde Emilie Hovden scoret 7 av lagets mål – noe som gjorde henne til toppscorer i 46 – 18 seieren.

Emilie sa selv til TV 3 etter kampen, at hun var fornøyd med både egen innsats og hvordan laget gjennomførte kampen.

-Det var utrolig kjekt å komme i gang, og jeg synes både laget og jeg selv klarte oss bra. Jeg kjente det kriblet i kroppen og var veldig spent før kampstart. Det er tross alt bare min 4. kamp sammen med dette laget, og den første i et VM, sa fanajenten, da hun ble intervjuet like etter kampslutt.

Og at hun klarte seg bra var det flere som synes. Det ble gitt ros fra ekspertene, Karoline Dyhre Breivang og Ole Erevik, i Viaplays studio, mens VG kåret «Turbo-Emilie» til Banens Beste spiller.

Også landslagstrener, Thorir Hergeirsson, var fornøyd med Norges åpningskamp i mesterskapet, som spilles i Spania.

– Fint å komme i gang, vi har ventet på dette. Vi fikk kjørt alle spillerne innom og det er rimelig bra, sa han til Viaplay og Tv 3s seere.

Norges neste kamp spilles søndag. Da står Iran, som i sin første VM kamp noensinne ble historisk, da de er første nasjon der spillerne bruker hijab i kamp, på andre banehalvdel. Det Iranske laget tapte sin første kamp 39 – 11 for Romania, og alt annet enn masse mål og Norsk seier i lagenes 2.kamp, vil være svært overraskende.

KAMPFAKTA
VM 2021, kvinner – gruppespill
Norge – Kasakhstan 46-18 (24-10)
Ciutat De Castelló, Castelló, Spania.
Toppscorer Norge: Emilie Hovden - 7 mål. 
Toppscorer Kasakhstan:  Irina Alexandrova - 7 mål. 
Utvisninger: Norge 4x2 min., Kasakhstan 5x2 min