Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20201207-Stine--Skogrand-LKS-EM2020-NOR-ROM-Vidar-Ruud-NTB.jpg
Bildet er fra OL-kvalifiseringen i mars. Foto: Vidar Ruud/NTB

Snart Intersport Cup

Nå nærmer vi oss Intersport Cup. Torsdag 25.11 kastes turneringen i gang i en fullsatt Åsane Arena.

NHF og alle de mange frivillige jobber hardt for å legge til rette for et strålende arrangement, og i den anledning har vi tatt en prat med prosjektleder Trygve Johnsen og daglig leder i Region Vest Trine Skarstein Dalland.

 

Nå braker det snart løs, hvilke betydning vil Intersport Cup få for regionen vår?

Det har stor betydning for regionen å få være arrangør for Intersport Cup. Vi får gode internasjonale kamper som spilles i vår region til inspirasjon og motivasjon for hele håndballfamilien på Vestlandet. Vi som organisasjon får bidra inn mot våre største profiler og gjennom det planlegge for et større arrangement som gir oss glede, erfaring og utvikling. Vi ønsker også i fremtiden å være arrangør, gjerne for et enda større arrangement, så da må vi vise oss frem og være god! Sier Trine.

Det er viktig for oss å ha våre beste kvinner og menn på besøk, det gir oss en mulighet til å se topp internasjonal håndball. Samtidig gir det både Åsane og Sotra Arena en kjempe annerkjennelse, og mulighet til å vise frem anleggene sine for resten av landet, mener Trygve.

Hvordan vil uken se ut, vil det være andre ting enn kampene som vil foregå den kommende uken?

Fra mandag av begynner de ulike landslagene å komme og det vil være trening for de i Åsane Arena. Det vil ikke være mulig for andre å følge treningene da retningslinjene rundt smittevern er strengt. Ellers har vi invitert til et Frokostseminar fredag formiddag med Thorir som jeg tror vil bli veldig bra! Tema: «Hvordan skape et godt prestasjonsmiljø?» Et seminar med fokus på utvikling av lederteam og prestasjonsmiljøer. Utover det er det invitert til mindre arrangerment for inviterte gjester i forbindelse med kampene, opplyser Trine.

 

En omfattende klargjøring starter i morgen, gulvet skal legges og hallen skal klargjøres. Lagene kommer fra mandag av og skal da starte forberedelsene sine inn mot Intersport Cup. Det kommer mye media for å dekke arrangementet. Det vil også bli arrangert flere gjestearrangement med inviterte gjester. Fredag 26.11 er det frokostseminar med Thorir. Det vil være totalt over 100 frivillige fra Åsane Håndball og Tertnes Håndball Elite, utstråler Trygve.

 

Åsane sin nye storstue Åsane arena skal være vertskap for Intersport Cup for første gang, hvilke forventninger har du til stemningen i Arenaen?

Jeg tror det kommer til å bli en vanvittig god stemming. De fleste billetter er utsolgt. Bergenserne liker å være med på det som skjer og vi er kjent for å skape god stemning. Åsane bydel og Bergen er stolt over sin nye storstue, her blir det mye lyd og full trøkk!! Alle vil levere – vi gleder oss!! Sier Trine.

Første gang arenaen blir fylt opp, ligger et ekstra press på alle oss som jobber i og rundt arenaen. Det å ha over 2000 tilskuere på kampdag krever sitt, spesielt når det er strenge regler rundt smittevern for lagene. Vi gleder oss alle til å se en fullsatt Åsane Arena. Arrangementsutvalget i NHF Region Vest som ledes av Lars Riis Ellingsen, står på og gjør en strålende jobb. Sammen med administrasjonen i Region Vest jobber vi morgen og kveld for å legge til rette for et strålende arrangement, deler Trygve.

 

Hva ser du frem til den kommende uken?

Jeg ser frem til å gå fra planlegging til gjennomføring for vår egen del. Nå skal jeg få kjenne på pulsen, arbeidsmengden og få være tett på alt som skjer i forkant av et slikt arrangement. Det er mye arbeid som skal gjøres som ikke publikum og andre ser! Mange ting som skal klaffe og være på plass for at det hele blir så vellykket som vi ønsker. Så gleder jeg meg til å så oppleve de ulike landslagene forberede seg til kampene og til de viktigste dagene – kampdagene!! 

Det å jobbe i siste fasen inn mot et internasjonalt arrangement er stort, mye detaljer som skal på plass og koordineringer som skal gjøres. Det er alltid mange spennende og utfordrende oppgaver hele tiden som må løses, men sammen med de som er nevnt over så vil vi sammen klare å lage en super håndballfest. Vi gleder oss, det er alltid gøy å lage folkefest, smiler Trygve.Fortsatt ikke sikret deg billett? Sjekk eventim.no