Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20210603 Emilie Hovden LKR Foto Svein André Svendsen 640x360web.JPG
Foto: Svein André Svendsen

Debutant fra Bergen

Kun en dag igjen nå, før det braker løs med Intersport Cup. Det er siste mulighet for Håndballjentene å få vist hva de kan før VM – kanskje spesielt for en bergenser som forhåpentligvis får sin debut i løpet av turneringen.

Emilie Hovden er eneste spiller fra Bergen i troppen, nå som Stine Skogrand og hennes mann, Eivind Tangen, venter barn nummer 2.

-Jeg er kjempeglad og gleder meg til vi blir fire til sommeren, og jeg ønsker Håndballjentene masse lykke til i VM, sa en lykkelig Stine Skogrand til handball.no, forleden dag.

Vi for vår del, sender masse gratulasjoner i retur, og ønsker lykke til, til hele familien.

Emilie Hovden er tatt ut som reserve til det kommende VMs tropp. Dersom hun slipper til, under Intersport Cup i Åsane Arena, eller i løpet av VM som spilles i Spania, vil det være hennes debut på A landslaget, men med 35 opptredener på ulike landslag i bagasjen. 

Emilie startet sin håndball karriere i Fana som liten jente, og markerte seg tidlig som en noe «ut over det vanlige» spiller. Det husker hennes tidligere Fana trener, Erlend Lyssand, også godt.

-Emilie var tidlig god, og jeg husker henne som en ivrig ung og bestemt dame, som tidlig visste hva hun ville. Hun var i hallen ustanselig og når hun ikke trente, lekte og trikset hun med ball på sidelinjen. Det var tydelig at hun ønsket å bli god, noe hun også uttalte selv.
Emilie spilte mye mot eldre spillere, og hun var viktig i en meget god årgang i Fana. Erik Kubon Halvorsen trente disse jentene, og da de vant både Bringserien og Lerøy serien, var det flere av jentene som var aktuell på aldersbestemte landslag. Men Emilie er den første av den Fana-generasjonen som får anledning, forhåpentligvis i løpet av Intersport Cup, å forsøke seg med Håndballjentene. Det er i så fall noe vi i Fana unner henne av hele vårt hjerte, sier Lyssand, som sikret laget en 5. plass på tabellen, nå når Rema 1000 ligaen tar VM pause, ut året.

-Før 2015/16 sesongen gikk Emilie til Molde, før hun kom hjem til Fana igjen og spilte i 1.divisjon. Den Eliteserieerfaringen hun da hadde, var av stor betydning for vårt opprykk. Hun ble tidlig en som kjempet om toppscorer tittelen på øverste nivå, og er fremdeles en av de som scorer mest, nå for Storhamar, fortsetter Lyssand.

Da griper Kubon Halvorsen inn, og forteller om nå Emilie VIRKELIG slo gjennom.

-I 2010 ble det arrangert NM for regionale vinnere i 14 års-klassen. I finalen der møtte vi Storhamar, og vant, i en kamp Emilie som 13 åring markerte seg med 5 scoringer. Hun var outstanding i den kampen, og har bare fortsatt å utvikle talentet sitt, år for år, sier han, før han legger til at det var mange fler enn ham som trente henne i ungdomsårene.

-Andre Zeiffert, Pål Nord, Bjørn Risti og Erlend Lyssand har alle vært viktige støttespillere for henne, sammen med egeninnsatsen hun selvfølgelig la i det.

-Alltid smilende og bli, utforskende og undersøkende, spørrende og alltid på jakt etter nye utfordringer – gjerne mot de som var et år eller to eldre, minnes Erik svært godt. Og alltid med en ball på lur.

Etter at Fana rykket opp, fortsatte den lynkjappe høyrekanten å være viktig for Fana, og selv om hun foran 2019/20 sesongen valgte å gå til Storhamar, er hun fortsatt innom Fana Arena å trener og hilser på, når hun er i Bergen.

-Det er alltid hyggelig med besøk av Emilie, og vi ønsker henne all mulig lykke til, med forhåpentligvis debut for Håndballjentene denne helgen, avslutter Kubon Halvorsen og Lyssand.

imagegd64l.png

image8iz1c.png

imager10dk.png

imagerysfc6.png