Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Innfører forsterkede smitteverntiltak

All håndballaktivitet i Bergen, Kvam og Ulvik kommune skal opphøre med umiddelbar virkning.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen har innført forsterkede nasjonale tiltak som gjelder for Bergen og andre kommuner i bo- og arbeidsregionen fra søndag 7. februar klokken 18.00 til og med 14. februar. Tiltakene iverksettes for at kommunene skal få oversikt over situasjonen.

Regjeringen kan beslutte hvilke tiltak som skal iverksettes i en kommune og omkringliggende kommuner når det er avgjørende å få satt i verk tiltak raskt og koordinert for å motvirke smittespredning.

"Ring 1-kommuner" er utbruddskommunen og kommuner med tilknytning til utbruddet eller som har mye kontakt med utbruddskommunen.

"Ring 2-kommuner" er de kommunene som ligger i randsonen av "ring 1-kommunene", og som også har behov for å iverksette tiltak raskt som følge av utbruddet.

Ring 1 og ring 2 er kun geografiske betegnelser. Hvilket tiltaksnivå som velges for ring 1 og ring 2 er avhengig av alvorligheten i smitteutbruddet.

I ring 1 er: Bergen, Kvam og Ulvik

I ring 2 er: Alver, Askøy, Bjørnafjorden, Eidfjord, Osterøy, Samnanger, Ullensvang, Vaksdal, Voss og Øygarden.

Ring 1 får tiltak fra tiltaksnivå A (regulert i covid-19-forskriftens kapittel 5A). I tillegg gis det anbefalinger.

Ring 2 får tiltak fra tiltaksnivå B (regulert i covid-19-forskriftens kapittel 5B). I tillegg gis det anbefalinger.

Full aktivitetsstans i tre kommuner

Aktivitetsstansen skjer i tråd med de beslutninger som lørdag er blitt presentert av regjeringen og av kommunene, i lys av utbredelsen av det muterte viruset.

Alle former for organisert aktivitet (kamp/trening) for alle nivåer - altså innen både topp- og breddehåndballen - skal opphøre fra søndag 07.februar kl. 18:00 til og med søndag 14.februar.

Følgende kommuner er omfattet (ring 1 kommuner):

  • Bergen
  • Ulvik
  • Kvam

Lista over berørte kommuner kan bli utvidet på kort varsel.

Dersom samme type restriksjoner innføres i andre kommuner som det vi har sett i disse tre kommunene det siste døgnet, vil det bli innført tilsvarende aktivitetsstans der. Vi ber derfor klubber følge med på å tilpasse seg lokale retningslinjer.

Det er også slik at personer som er bosatt i disse kommunene, bes om å unngå å reise ut av kommunen. Dette medfører at spillere som er bosatt i en av de tre kommunene, ikke kan delta på treninger med sitt lag, selv om laget har hjemmearena/treningssted i en kommune som ikke er berørt av tiltakene.

Barn og unge kan trene i ring 2 kommuner:

For kommunen rundt Bergen, ring 2-kommuner

Omfatter følgende kommuner:

Alver, Askøy, Bjørnafjorden, Eidfjord, Osterøy, Samnanger, Ullensvang, Vaksdal, Voss og Øygarden

For disse kommune er det følgende som gjelder:

Idretts- og fritidsaktiviteter
Det er ikke tillatt å organisere idrettsaktivitet for voksne. Med voksne menes personer som er 20 år eller eldre. Det samme gjelder fritidsaktiviteter som organiserte øvelser, trening og prøver for kor, korps og teater. Barn under 20 år kan opprettholde idretts- og fritidsaktiviteter.

Anbefaler alle å sette seg inn i gjeldene informasjon. 

Vi oppdaterer denne siden fortløpende dersom ny informasjon skulle dukke opp.

Vi anbefaler likevel alle som bor i de berørte kommunen om å sette seg godt inn i pressemeldingen fra regjeringen. Denne kan leses her.