Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sæadalen IH oppmerking 1m 640x360.jpg
Sædalen IL Håndball

La oss samarbeide med arrangøren

Vi i NHF Region Vest ønsker å komme med en oppfordring til foresatte og andre som er tilskuere på kamp.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norsk håndball sin viktigste oppgave akkurat nå, er å være med på dugnaden for å holde smittetallene nede, samtidig som vi verner om kampaktiviteten til de som er i gang med den. Ukentlig får vi henvendelser fra arrangører som gjør sitt beste for å skape gode arrangementer i hallene, men som blir møtt med skepsis fra besøkende.

Eksempler:
Hvorfor skal vi holde en meters avstand her når vi ikke gjør det andre steder?
- Selv om dere sier at vi kun kan ha med en tilskuer per spiller, så er vi nødt til å ha med to fordi bestemoren til Silje har lyst til å se barnebarnet spille kamp.
- Hvorfor må jeg sitte akkurat her? Jeg ser bedre om jeg flytter på meg!

Vi oppfordrer alle til å respektere arrangøren og følge de reglene og retningslinjene som er satt i den enkelte hall. Ikke sett den frivillige «korona-vakten» i en ubehagelig situasjon ved å være kranglete. Husk at også denne er en foresatt! Gjør deg godt kjent med hallen du skal til på forhånd, enten ved informasjon du får via klubben din – eller i denne oversikten. 

De overordnende reglene som f.eks. 1-meter avstand, kommer fra Myndighetene og Norges Idrettsforbund. Alle vi andre er satt til å følge disse.

1-meters regelen er ifølge FHI og Helsedirektoratet det viktigste elementet knyttet til å ikke spre smitte. Den meteren tar unna 80% smitterisiko. Og da sier det seg selv at vi, selv om det er unntak på spillebanen, skal gjøre vårt for at vi definitivt overholder den i alle andre sammenhenger. 

Derfor er dette et kjempeviktig budskap knyttet til arrangement; den meteren gjelder alle til enhver tid (bortsett fra der det er unntak – altså PÅ banen). Dvs. at på tribunen skal alle ha 1 meter seg imellom i alle retninger. Dette gjelder også personer i samme husstand, rett og slett for å gjøre det enkelt for arrangøren. Det gis ikke unntak for denne regelen i håndballen. 

Dette er en vanskelig situasjon for alle, så la oss jobbe sammen for å skape gode håndballminner og opplevelser. Jo flinkere vi er til å følge gitte regler og ta smittevernhensyn - jo raskere kommer vi tilbake til normalen.