Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Logo med blå bakgrunn rvn.JPG

Håndballaktivitet og restriksjoner

Det innføres tiltak for vår region, vi er likevel glad for at barn og unge kan fortsette med treningshverdagen sin.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag 05.11.20, vedtok Norges håndballforbund å fryse all kampaktivitet for breddehåndballen fra 6.11 til og med tirsdag 10.11. Vedtaket ble gjort med bakgrunn i å få mer oversikt over situasjonen i påvente av hva de ulike kommunene ville komme med av lokale restriksjoner.  

I dagens pressekonferanse for Bergen kommune ble de nye lokale tiltakene lagt frem, som også gjelder for kommunen rundt som har en felles bo- og arbeidsregion. Tiltaksperiode fra 7-23.november.

I NHF Region Vest gleder vi oss i dag over at treningsaktivitet kan opprettholdes for barn og unge under 20 år.

Norges håndballforbund ønsker å være tydelige på at vi, sammen med klubbene våre, skal vise nødvendig ansvarlighet i denne svært krevende situasjonen.

Samtidig er det viktig å balansere dette med å opprettholde grunnleggende håndballaktivitet for barn og unge innenfor myndighetens retningslinjer. Håndballaktiviteten i seg selv, innen faste grupper, er forbundet med minimal smitterisiko, og er svært viktig for utøvernes fysiske og mentale helse, for å ivareta deres sosiale behov og være et fristed fra evt. andre utfordringer. Vi er derfor veldig glade for at myndighetene i vår region ser verdien av dette, gjennom å fortsatt tillate trening i klubbregi for barn og ungdom.

For lag fra Bergen og kommunene rundt Bergen; Alver, Askøy, Austrheim, Bjørnafjorden, Osterøy, Samnanger, Vaksdal og Øygarden vil følgende nå gjelde:

  • Barn og unge under 20 år kan drive med organisert trening.
  • Breddeidrett for voksne over 20 år blir forbudt. Det betyr at lag i 2-6.divisjon ikke kan trener.
  • Kamper, turneringer og cuper er ikke tillat for barn- og ungdom samt breddeidretten over 20 år.

Det er noen flere kommuner i regionen som har innført strengere tiltak enn de nasjonale restriksjonene, og fraråder reiser til eksempelvis Bergen kommune som har ett høyt smittetrykk. Andre kommuner følger de nasjonale restriksjonen. Dette fører til at vi må gjøre ulike tiltak for ulike steder i regionene. 

Følgende vil gjelde for perioden frem til og med 23.november:

Sone 4-8 (tidligere Hordaland):

  • Ingen kampaktivitet frem til og med 23.november. Alle kamper settes uten dato. Vi vil komme tilbake til mer informasjon om hvordan vi skal sette opp kampene på nytt.

Sone 1-3 (tidligere Sogn og Fjordane):

  • Kommune i sone 1-3 følger nasjonale føringer og har ingen begrensning på kampavvikling. Kamper vil derfor bli spilt stort sett som oppsatt.
  • Kamper for lag i sone 1-3 mot lag fra sone 4-8 vil bli utsatt.
  • Region Vest vil gjøre justeringer på arrangementene slik at vi overholder grensen på 50 personer på innendørs arrangement uten fastmonterte seter.

Har du spørsmål ta kontakt.

Daglig leder:
Trine Skarstein Dalland telefon 992 30 479 eller e-post trineskarstein.dalland@handball.no

Seksjonsleder Kampservice:
Christine O. Ullestad, telefon 932 11 280 eller e-post christine.ullestad@handball.no