Annonse:
Daikin
Annonse:
Daikin

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Nå skal det avgjøres

Denne helgen avgjøres det hvem som skal spille i de nasjonale juniorseriene, Bring og LERØY. I Bringseriene er det ekstra kval. som går av stabelen, mens det er 2. avgjørende kval. i LERØYseriene

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

I jentenes Bringserie var det 6 lag fra vår region som sikret plass i turneringen i første kvalifisering, mens det ikke er noen lag som skal i ilden i ekstra runden. Status i de øvrige seriene ser slik ut;

Bringserien – Kvalifisert

Gutter    Fyllingen, Bjørnar, Sotra.

Jenter  Bønes, Åsane, Gneist, Bjarg, Fyllingen, Bergen.

Til avgjørende ekstra kval.

Gutter    Dale (hjemme), Stord (Dale i Sunnfjord)

LERØYserien – Til avgjørende kval. runde

Gutter   FyllingenBergen (hjemme), TIF Viking (Sandefjord).

Jenter   Åsane (hjemme). Fyllingen (Tønsberg), Kjøkkelvik (Oslo).

 

Vi fikk en prat med Jonny Pedersen, trener i Dale og tidligere toppspiller med erfaring fra blant annet Fyllingen, Norrøna, Stord og det danske eliteserielaget Virum/Sorgenfri, der han forteller litt i og om laget før «skjebnehelgen»

- Jeg har vært trener for G16 laget til Dale i 9 år og med som lagleder under Bring har jeg trener for Gloppen G16, Jo Inge Solberg. Vi har nå brukt et halvt å på å samkjøre laget, som vi startet svakt i Bjørnar sin eliteturnering under Vårspretten, der vi tapte alle kampene. Laget reiste deretter til Ulszburg Cup i Tyskland hvor guttene imponerte, selv om det ble tap mot Hamburg i semifinalen. Laget deltok også i Bergen Cup der det ble seier til Dale som slo Bjørnar i finalen.

Det sammensatte laget består av 10 spillere fra Dale, tre fra Gloppen og en fra Sogndal, der alle spillerne fra Gloppen og Sogndal har fått tilbud om å være med. Det samme gjorde spillerne fra Florø. De valgte å stille eget lag for deretter å trekke seg. Dette var synd, siden det i Florø er et par av spillerne som burde vært med.

For spillerne fra Sogn og Fjordane er det ekstra viktig å få spille Bring serien da seriespillet i Sogn og Fjordane ikke holder samme nivå som seriespillet i Hordaland. Å få møte de beste lagene i Norge vil bidra til at spillerne fra Sogn og Fjordane vil kunne ta nye steg. Det er riktignok et brukbart nivå på G16 (2003) serien i Sogn og Fjordane i forhold til andre årsklasser. I G14 ble Dale nr. 2 i regionsmesterskapet bak Bjørnar, mens Florø ble nummer 3.

Flere av spillerne som spiller på Dale sitt Bring lag spiller i tillegg 3. og 4. divisjon. For G16 guttene møter de da mye fysikk og lite fart. Flere av spillerne som spiller på Dale sitt Bring lag kan nå langt som håndballspillere. Skal de nå langt, må vi jobbe videre med tekniske ferdigheter, tempo, spilleforståelse, samspill og spill som foregår på maks 1-2 steg og skal vi komme oss videre ferdighetsmessig, gir det langt større utbytte å møte gode G16 lag enn lag fra herrenes 3. og 4. divisjon.

Dale laget som spiller Bring har med seg 4 spillere fra årets bylag. Dette er Sivert Igeltjøn (bilde), August Pedersen Hovland og Håvard Hovland fra Dale, samt Elias Gloppestad Solberg fra Gloppen. I tillegg var Mathias Lothe fra Gloppen og Mathas Vikdal Bæckstrøm  fra Sogndal også med på bylagssamlingene. Jonny Pedersen som trener Dale sitt G16 lag er RUM trener for Sogn og Fjordane og er også en av trenerne for Bergen bylag.

imageh4s4s.png

Dale har fått video av Molde og kjenner Stord guttene godt fra før. Da det er to av tre lag som går videre, mener Dale at mulighetene er gode. Dale hadde håpet på å gå videre allerede fra første kvalifiseringsrunde, men tapte den avgjørende kampen mot hjemmelaget Storhamar etter å ha ledet store deler av kampen. Storhamar hadde med nesten alle spillerne som spilte Bring også i sesongen 2018/19 og da havnet midt på tabellen. Dette viser at Dale vil holde et bra nivå dersom laget kvalifiserer seg til Bring.

Dale sin styrke er meget bra forsvarsspill, gode målvakter og et tålmodig og kollektivt angrepsspill. Mot Molde blir det helt avgjørende å få til det kollektive spillet fremover. Får Dale til det, er mulighetene mot gode. Går spillerne en og en, vinner Molde på fysikken.

Det trenes meget bra i dalemiljøet. Alle spillerne stiller på 4 felles håndballtreninger i uken og to basistreninger. I tillegg er de fleste flinke i styrkerommet og dette har gitt resultater, avslutter Pedersen, som også hadde ansvaret for Dales jenter, da Kjerstin Boge Solås regjerte på aldersbestemt nivå i Sogn og Fjordane.

Kampene i Dales kval.gruppe spilles i Fjalerhallen, lørdag 12.oktober slik;

10.00

Molde

Dale

13.00

Stord

Molde

16:15

Dale

Stord

 

Øvrige kval.kamper som går av stabelen i regionen, spilles sånn

Jenter 18 – Åsane – Åsanehallen, lørdag 12.oktober

12.00

Åsane

Byåsen

15.00

Byåsen

Aker

18.00

Aker

Åsane

 

Gutter 18 – FyllingenBergen – FRAMOhallen

12.00

FyllingenBergen

Kolbotn

13.30

Vålerenga

Ros

16.30

Kolbotn

Vålerenga

18.00

Ros

FyllingenBergen

 

Søndag 13.oktober

10.00

Ros

Kolbotn

11.30

FyllingenBergen

Vålerenga

Kampoppsett for øvrig lag, i tillegg til andre informasjoner finner du på turneringenes hjemmesider under handball.no