Annonse:
Gjensidige Cup
Annonse:
Gjensidige Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Steinar-Kvinge-kongens-fortjenstmedalje-640x360.jpg
Foto: Tor Håkon Hansen, Årstad IL

Kongens Fortjenstmedalje

Steinar Kvinge hedres med Kongens Fortjenstmedalje for lang og formidabel innsats.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er for Steinar Kvinges langvarige arbeid for Årstad Idrettslag at Slottet melder at han er innstilt til Kongens Fortjenstmedalje. I en hel mannsalder har Steinar stått på for Årstad. I 1960 ble han medlem av Årstad IL, som spiller var det først fotball som opptok han, men ganske tidlig ble altså håndball også en stor og viktig del av Steinar sitt liv. 

Leder for håndball siden 1969

I 1969 ble han leder for håndballgruppen og har, med noen korte opphold, vært det siden. I 1979 hadde Steinar Kvinge nådd sitt første mål – Årstad hadde fått håndballag i alle årsklasser for begge kjønn. Håndballgruppen talte omkring 250 aktive spillere.

I løpet av den lange perioden har det vært mange barn og unge i aktivitet for klubben, og det samfunnsansvaret som klubben har forvaltet i alle disse årene fremheves blant annet på Årstad sine hjemmesider:

Langt viktigere enn toppidrettsresultater er den virksomheten som idrettslaget har drevet overfor barn og unge. Et meget stort antall gutter og jenter, hovedsakelig fra Årstad bydel, har kommet inn i et trygt og positivt ungdomsmiljø med idrett som fokus. Laget driver i så måte et omfattende forebyggende og sosialt arbeid. Innvandrere og flyktninger har vært tydelig representert i klubben. Den samfunnsmessige betydningen av Steinar Kvinges tålmodige arbeid er meget høy.

Langvarig arbeid for Hordaland Håndballkrets og Region Vest

Det er ikke bare i klubben at Steinar har lagt ned mye arbeid. Han har vært med i seriekomiteen til Hordaland Håndballkrets, han har også vært instruktør og dommerobservatør og flere andre verv til nytte for felleskapet. Steinar har også vært med i Hordaland Idrettskrets både i styret og i kontrollkomite.

Det er Årstad Il som har foreslått Steinar til Kongens Fortjenstmedalje, og selv om ikke datoen for tildelingen er klar enda er både Årstad og Steinar stolte over beskjeden om at ordføreren i Bergen skal stå for selve utdelingen i løpet av relativt kort tid.

Du kan lese mer om hva Årstad sier på sine hjemmesider. 

NHF Region Vest gratulerer Steinar Kvinge med fantastisk innsats og Kongens Fortjenstmedalje!