Sølvguttene fra Bergen!

Sølv og bronse!

Helgen 02.-04. mars gikk årets NM for Bylag av stabelen. For Bergen endte helgen med både sølv og bronse!

Jentenes Bylag var først ut i aksjon fredag, mot Drammen. Dette viste seg å bli en tøff oppgave, og jentene havnet tidlig bakpå og lå under 12-7 til pause. Dette forspranget holdt Drammen på gjennom hele kampen, og vant til slutt fortjent 29-18. Guttene åpnet mot Kristiansand sitt Bylag. Også guttene havnet bakpå fra start, og lå under hele 1. omgang. En veldig god 2. omgang gjør at guttene snur fra å ligge under 11-12 til pause, til å vinne kampen 27-22.

Lørdag var guttene først ut i sin kamp mot Oslo. Også i denne kampen kommer guttene bakpå fra start, og Oslo får en 4 måls luke de holder på oppgjøret gjennom. Guttene får dessverre aldri kontakt, og taper til slutt 26-21. Jentenes første kamp lørdag var mot Stavanger. Dette oppgjøret ble svært jevnt, hvor begge lag byttet på å lede med ett og to mål. Kampen endte til slutt uavgjort, 13-13, etter noen svært spennende sluttminutter. Guttenes andre kamp for dagen var mot Hamar. Vinneren av denne kampen ville gå til semifinale som nummer 2 i puljen. Guttene spiller en rotete 1. omgang, men snur kampen i 2. omgang og drar sakte men sikkert fra til en fortjent 29-20 seier. Jentenes siste kamp mot Trondheim betydde også at seier ville føre dem til semifinalespillet. Denne kampen fører jentene hele veien, og vinner til slutt 21-14, noe som betydde at jentene ble puljevinner på målforskjell. Begge lag var med andre ord i semifinalen etter lørdagens kamper!

Jentene sin semifinale søndag var mot Oslo. Dette ble en jevnspilt kamp, med nerver gjennom hele oppgjøret. Kampen endte til slutt uavgjort, noe som medførte shoot out. Denne vinner Oslo, og Bergen ender opp i bronsefinale. Guttene sin semifinale var mot Drammen. Dette var en kamp guttene tidlig fikk inn i sitt spor, og ledet 10-8 til pause. Guttene holder på denne ledelsen til midten av 2. omgang, hvor Drammen går forbi med 2 mål. Guttene henter seg inn i kampen igjen, og kan avgjøre oppgjøret i kampen siste angrep, men dessverre uten å ha marginene på sin side. Dermed ender også guttene opp i shoot out. Etter de 5 første skuddene i shoot outen er det fortsatt uavgjort, og shoot outen går til sudden death. Her redder Bergen første skudd, setter sitt neste, og var med det i finalen i årets NM for Bylag!

Jentene sin bronsefinale var mot Drammen. Etter 2 x 25 jevnspilte minutter var det uavgjort, så også denne kampen måtte avgjøres på shoot out. Etter de første 5 skuddene var det fortsatt ikke avgjort, og det måtte hele 8 (!) enkeltskudd til før jentene dro seieren i land, og sikret bronsemedaljer til Bergen! Guttene sin finale var mot Kristiansand. I dette oppgjøret tok Kristiansand tidlig grepet om kampen, og ledet 18-10 til pause. Dessverre ble aldri finalen spennende, og Kristiansand vinner fullt fortjent 34-18.