Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Barnehåndball.jpg

Hallsituasjonen i Vest

NHF sitt anleggsatlas viser at Region Vest har behov for 20-30 ekstra flater til aktivitet for barn og unge.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2007 var det 12048 i medlemmer i Region Vest. I 2016 var dette økt med 31% til 15839 i Norges Idrettsforbund sin idrettsregistrering.

 Styreleder i Region Vest, Andris Hamre, er meget glad for denne utviklingen.

- Håndballsporten er en aktivitet mange har glede av, og idrett generelt tar et viktig samfunnsansvar for barn og unge. Derfor er det viktig at det er tilstrekkelig med anlegg til å drive aktivitet. For innendørsidrettene er det et stort behov for flere breddeidrettsanlegg, forteller styrelederen.

20-30 hallflater for lite

Klubbene i Region Vest har meldt inn at de totalt sett har ca 1200 treningstimer fordelt på 892 lag i 10 årsklassen og opp. Det betyr at gjennomsnittlig antall treningstid pr lag er 1,3 timer pr uke fra mandag til fredag i Hordaland og Sogn og Fjordane.

– Det ønskelige fra NHF sitt ståsted er minimum 2 timer pr uke. Vi er veldig glade for de nye hallene som har kommet i kommunene våre de siste årene, men ut fra dette måltallet mangler det fortsatt et sted mellom 20 og 30 hallflater i vår region for å dekke behovet slik det er i dag, sier Hamre.

Daglig leder i Region Vest, Hans Petter S. Andersen, kan fortelle mer om situasjonen i de to fylkene.

- I Hordaland viser oversiktsbildet at vi gjerne skulle hatt ca 20-25 flater til. Det samme tallet for Sogn og Fjordane er ca 5 hallflater. Vi er opptatt av at barn og unge som har lyst å drive med innendørsaktivitet skal ha et sted å komme til. Nå er det dessverre trangt om plassen en del steder, sier Andersen.

Antallet flater er selvsagt hentet ut på et overordnet nivå, og tallene er ingen eksakt vitenskap. Det gir imidlertid en veldig god pekepinn på at manglen på anlegg er stor. 

 - Målet vårt er å sette fokus på den viktige samfunnsoppgaven vi mener at både kommuner og idrettslag har ansvaret for, og for de som ønsker å spille håndball er det avgjørende at vi sammen med kommunene kan sikre en god anleggsutvikling. Vi ønsker å spille hverandre gode, både kommuner og idrettene sammen, og finne gode løsninger totalt sett, avslutter Andersen.

 Fakta  for Region Vest

  • Data omfatter 34 kommuner med registrert håndballaktivitet.
  • 1,3 timer er gjennomsnittlig treningstid per lag per uke dersom all tilgjengelig halltid i offentlig eide anlegg (eller private haller der kommunen betaler halleie) fordeles på alle lag i ordinær aktivitet fra og med 10 års klassen og oppover. 
  • I snitt disponerer håndball ca. 70% av halltiden, resten brukes av andre idretter.
  • Cirka 24 haller/treningsflater mangler for at lagene fra 10 år og oppover i gjennomsnitt får 2 timer trening i hall pr uke.

Kontaktinfo

Styreleder Region Vest: Andris Hamre, tlf. 47906111
Daglig leder Region Vest: Hans Petter S. Andersen, tlf 95082934