Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Barn m ball 900.jpg

Alle må få spille!

Sørger du for godt treningsmiljø og nok spilletid i laget du trener?

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sesongen 2017-2018 kastes i gang i disse dager. Tusenvis av forventningsfulle barn og unge yter så godt de kan på treninger, og ser med forventning frem til å spille kamper med sine lagkamerater og -venninner. De ønsker ikke å sitte på benken en hel kamp.

Håndball-Norge har satt seg et mål om å beholde flere spillere over tid! For å nå dette målet er vi helt avhengige av at klubbene jobber aktivt for å beholde sine spillere.

Klubbansvar å følge opp sine trenere!

Et av tiltakene som får spillere til å føle glede og mestring er å gi dem tilbud om godt nok treningsmiljø og mye spilletid. Alle spillere ønsker utvikling uavhengig av nivået de er på, og alle trenger å bli sett! Hva sier strategien i din klubb? Følger sportslig ledelse opp deg som trener i forhold til akkurat dette? En tommelfingerregel bør være at man skal få 50% spilletid når man er på kamp. Da får man prøvd det man trener på hver uke, og ikke minst: det er kamper man trener for. Å føle glede, fremgang, utvikling og mestring er en viktig del av det å spille i et lag, og alle må få oppleve dette!

Trenerkompetansen må økes!

Mange spillere har fortalt at de sluttet fordi tilbudet i klubben ikke var godt nok, kjedelige treninger eller manglende spilletid. Derfor oppfordrer vi klubbene til å sette krav om trenerkompetanse og tilby sine trenere mer utdanning. Trenermentor kan være nyttig, og ikke minst et effektivt virkemiddel når det gjelder å sørge for at trenerne også utvikler seg i den retningen man ønsker. Regionene arrangerer flere trenermentorkurs i løpet av sesongen!

Mange klubber å spille mot!

Vi ønsker klubber og lag med spilltilbud i alle aldersklasser. På den måten får vi gode konkurranser mot naboklubber i stedet for å slå sammen lagene for tidlig. Har du mistet mange spillere i det siste? Da er det på tide å reflektere: Har jeg spilt med for få på banen, og mange på benken? Sørger jeg for at alle har en arena de får spille på og som passer hver enkelt sitt nivå, eller har jeg latt "enerne" spille på bekostning av de som ikke har kommet så langt på sin utviklingsstige?

Har du flere spillere ved sesongslutt?

Mange trenere jobber sunt og riktig, og du klarer nok ikke å forhindre at enkelte spillere slutter på et lag. Et visst naturlig frafall vil alltid forekomme. Det viktigste er å unngå ensidig reslutatfokus og å vinne for enhver pris som 12 åringer. Du bør heller ha et utviklingsorientert perspektiv på treningene og kampene dine. Alle må bli sett!

Tenk om klubben kunne gi trenerne sine følgende oppdrag og mål for sesongen:

Denne sesongen er målet ditt å beholde alle spillerne, eller helst bli enda flere. Om du vinner serien i G13 er ikke det viktigste for oss, så lenge alle spillerne opplever mestring, utvikling og har lyst å være i kubben vår i mange år.

Region Vest mener at det å ha en like stor, eller økende, spillerstall fra gruppen starter opp til de når seniorklassen, er den beste suksessen en klubb kan ha.  

Lykke til med arbeidet i sesongen 2017-2018 til beste for barn og ungdom!