Annonse:
Gjensidige Cup
Annonse:
Gjensidige Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sentral talentsamling.jpg

Sentral talentsamling

Regionens representanter har laget et reisebrev om dagene i Skien og den sentrale talentsamlingen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag 7. august reiste 16 spente jenter og gutter fra Region Vest til Skien og nasjonal talentsamling med utøvere fra resten av landet født 2002. Trond Budal reiste som spillerutvikler for guttene og Frode Tertnes for jentene. I tillegg til dette var målvaktsressurs Ørjan Bondevik og fysisk trener Are Andresen Regionens representanter i Skien disse fire dagene. Alle spillerne hadde 6 totimers treninger der to av treningene var rene fysiske økter. De fysiske øktene inneholdt blant annet ulike tester. Håndballøktene besto av individuell forsvarstrening, samarbeid med linjespiller, finter og kontringsspill, samt skuddteknikk. På alle treningene var det to spillerutviklere, en landslagstrener, samt en målvaktressurs. Alle spillerne har også hatt individuelle samtaler med spillerutviklerne.

Fra guttesiden forteller Trond Budal at både guttene og han selv sitter med en veldig positiv følelse etter oppholdet. Veldig fint for spillere og trenere at landslagstrenerne var så delaktig i gjennomføringen av treningene. Landslagstrenerne var flinke til å gi tilbakemelding til guttene etter hver økt om hva de synes, og hva de måtte ta med seg tilbake til treningsarbeidet i egen klubb og sitt regionale miljø. Det var to økter med fysisk trening. Den første økten besto av en grundig gjennomgang av riktig løftteknikk. Den andre fysiske økten innholdt en gjennomgang i av øvelsene utøverne skulle testes i senere på samlingen. Dette er tester alle utøverne i de nasjonale guttemiljøene skal gjennom. Guttene fra Region Vest klarte seg godt på alle øktene. 

Fra jentesiden forteller Frode Tertnes at jentene har vist god innsats og at de har tatt imot tilbakemeldinger og instruksjoner på en positiv måte. Dagene i Skien viser at jentene fra Region Vest klarer seg godt i forhold til nivået ellers i landet, men at det også er mye å arbeide med videre. Jentene selv skriver at de har hatt en lærerik, men samtidig tøff uke i Skien. Å forholde seg til nye trenere og spillere fra andre regioner, var meget inspirerende og motiverende for videre treningsarbeid i klubb og Region. Hard motstand, høyt nivå på med- og motspillerne, samt mange nye øvelser gjorde dagene i Skien til en spennende og utfordrende uke. Alt i alt skriver jentene at de har hatt en super uke som ga inspirasjon og motivasjon til å trene hardt og utvikle seg enda mer som håndballspillere. En flott og minnerik uke!

Fra målvaktene forteller Ørjan Bondevik at våre representanter på målvaktssiden holdt nivået godt i forhold til målvaktene ellers i landet. Erfaringsmessig er dagene i Skien svært tøffe for målvaktene, både i forhold til måten øktene er lagt opp og kvaliteten på skuddene, så også i år. Våre målvakter dro nytte av, og tok på en fin måte til seg, den tette oppfølgningen og tilbakemeldingene de fikk denne uken. Å få tilbakemeldinger og instruksjoner fra blant andre Mats Olsson var svært motiverende og inspirerende for våre målvakter. Videre handler det om å ta med seg erfaringene og tilbakemeldingene fra Skien for å utvikle seg videre i klubb og Region.

Alle 16 utøvere fra Region Vest har representert Regionen på en flott måte disse dagene i Skien. Vi ønsker alle sammen lykke til med den kommende sesongen og det videre treningsarbeidet!