Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20160403_Førde_2.div.jpg

Opprykk for Førde

Etter solide 38 - 23 seier hjemme i Førdehuset søndag, er Førde klar for spill i 1 divisjon kommende sesong.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jubelen kan trolig fortsatt høres etter at Førde slo divisjonskollega Vikersund med hele 15 mål hjemme i Førdehuset søndag, og dermed sikret seg opprykk til neste års 1 divisjon.

Vi har tatt oss en prat med primus motor og sportslig leder i Førde, Odd Erik Gullaksen, for å lodde stemningen; - vi har bare en helt fantastisk og god følelse etter å ha klart opprykket! Vi har tidligere vært i kvalik, men ikke lykkes, vi har blitt nummer to på tabellen et par sesonger, men endelig nå, etter fem sesonger i 2 divisjon lykkes vi! 

- Det er mange som kan ta del i dette opprykket. Blant annet har vi gjennom flere sesonger hatt et nært og godt samarbeid med Dale, og de senere sesongene også med Florø og Høyang. Utvilsomt viktig for å lykkes med å ta steget opp et nivå, mener Gullaksen.

I tillegg har det også vært mange bidragsytere internt i Førde, blant annet med Oddny Sønnesyn og Arvid Vindheim som viktige bidragsytere på yngre lag. I tillegg har også Sølvi Vinda vært en viktig bidragsyter. Så må vi heller ikke glemme vår oppkvinne over flere sesonger, Elin Røyseth! I tillegg er det masse andre mennesker som skal ha sin del av æren for at Førde nå har rykket opp i 1. divisjon!

Roses skal også trener Kristinn Gudmundsson og spillerne, som over tid har jobbet knallhardt og målrettet. Det har også vært viktig med den gode stabiliteten som har vært i gruppen. En fantastisk gjeng!

Hva med veien videre?

- Først og fremst blir det å avslutte inneværende sesong. Så er vi selvsagt begynt å planlegge kommende sesong, blant annet med tanke på treningsleir og en status for spillergruppen.

Videre er det viktig å lage seg en målsetning for spill i 1 divisjon, og naturlig nok sikter vi mot å etablere oss i divisjonen, avslutter Gullaksen.

Region Vest gratulerer Førde med opprykket og ser med spenning frem til neste sesongs tilværelse i 1 divisjon!