Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

IMG_7281.jpg

Opp-/nedrykk Kvinner

Med få kampene igjen i de fleste divisjonene, begynner vi å se konjunkturene av opp- og nedrykk.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selvom Fyllingen med to kamper igjen å spille ligger an til å rykke ned, Førde allerede er klar for opprykk til 1. divisjon og Fana fortsatt har mulighet for opprykk til Grundigligaen, vil dette ikke påvirke opprykk til eller nedrykk fra 2. og 3. divisjon. 

Fra 2. divisjon er det allerede klart at Stryn rykker ned. Sotra ligger også på nedrykksplass, men har med tre kamper igjen å spille mulighet til å sikre seg ett nytt år i samme divisjon.

Skulle Sotra ikke klare å redde plassen, får vi altså to nedrykk til 3. divisjon i vår region. Dette vil da gjøre at også 8. plassen i 3. divisjon vil måtte ta den tunge veien ned en divisjon kommende sesong. I dag ligger Gloppen på denne utsatte plassen, men da kun ett poeng bak Kjøkkelvik, og begge lag har to kamper igjen å spille. Sotra 2 er allerede fortapt og rykker ned til 4. divisjon.

I toppen av 3. divisjon kniver Bjørnar (14 kamper, 26 poeng) og Årstad (15 kamper, 28 poeng) om førsteplass og opprykksrett til 2.divisjon. 

Det er enda ikke avgjort hvem som vinner 4. divisjon avd 01 (Hordaland), og dermed sikrer seg direkte opprykk. Her har både NHHI og BSI 28 poeng hver og to kamper igjen. Andreplassen i denne avdelingen vil møte vinner av 4. divisjon avd 02 (Sogn og Fjordane) til kvalik.spill om den andre opprykksplassen til 3. divisjon. Sogndal (26 poeng) ligger øverst i den avdelingen, men Jotun/Årdalstangen (22 poeng) har fotsatt mulighet å klatre forbi. 

Salhus er fortapt og vil rykke ned til 5. divisjon, mens det er uklart hvem som vil ta følge. I dag ligger Viking TIF 2 på denne nedrykksplassen, men også Bergen, Bjørnar 2 og Os 2 kan havne på denne plassen i 4. divisjon avd 01.

Tertnes er allerede klar for opprykk fra 5. divisjon, mens BSI 2 og Løv Ham kniver om den siste opprykksplassen. Men klarer ikke førstelaget til BSI opprykk til 3. divisjon og BSI 2 havner som topp to, vil ikke BSI 2 kunne rykke opp til 4. divisjon og opprykket vil dermed gå til tredjeplassen - da Løv Ham eller Nore Neset.

Fra kommende sesong skal det legges om til nytt seriesystem i Region vest, hvor 5. divisjon skal økes til to avdelinger og de resterende lagene fordeles i flere 6. divisjonsavdelinger. Dette gjør at det i utg.pkt ikke vil bli nedrykk fra 5. divisjon. Fra 6. divisjon vil ni av ti lag rykke opp til ny 5. divisjon. Også vinneren av 7. divisjon vil være klar for ny 5. divisjon.

Det er viktig å understreke at kun ett lag fra samme klubb kan spille på samme nivå (samme divisjon), og dette vil kunne gi avvik fra opp- og nedrykksplassene. Endelige tabeller fra inneværende sesong og påmelding til ny sesong vil dermed kun gi fasiten for hvem som spiller hvor sesongen 1718.