Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Opprykk/Nedrykk

Det nærmer seg innspurten av sesongen, og det spisser seg til både i topp og bunn på de ulike nivåene. Vi har sett litt på hva som kan skje, når status gjøres opp i løpet av et par måneders tid.

I Eliteseriene er FyllingenBergens herrer og Tertnes` kvinner klare for sluttspill. Fana ligger akkurat nå i «ingenmannsland» blant de beste damene, med 3 poeng opp til fornyet kontrakt sammen med sluttspill, og 1.poeng ned til kval.plass og kamper for plass i neste sesongs eliteserie. Kval.kampene spilles eventuelt mot nr.3 i 1.divisjon, som pr.i dag er Volda.

Fra damenes 1.divisjon skal det mer enn et lite under til for at ikke 2 lag fra vest rykker ned, og akkurat nå ser dette ut til å bli Gneist og Viking TIF. Med 10 poeng igjen å kjempe om er Førde laget som ligger nærmest de to med 11 poeng, mens Ålgård fra region Sør Vest så langt har kapret ett poeng mer enn laget fra trivselsfylket.

På herresiden er Viking TIF nummer 8, og med 4 kamper igjen og spille, er det bare mindre endringer på tabellen som er aktuelt for Andreas Berentsens mannskap. De kommer til slutt til å havne som nummer 7, 8 eller 9.

Fra 2.divisjon kan lag vegre seg for opprykk, og for region vest er det disse som har meldt at en ikke ønsker å ta steget opp en divisjon dersom tabellsituasjonen skulle tilsi det

Klubb Damer /Herrer Div Vegrer seg for
BSI Herrer 3. div TIL 2. div.
Fyllingen Damer 3.div TIL 2.div
Stord Herrer 4. div. TIL 3. div.
Norrøna Herrer 4. div. TIL 3. div.
Gneist Damer 4. div. TIL 3. div.
Bjørnar Herrer 5.div TIL 4.div

Det betyr at det vil se sånn ut, når status gjøres opp for sesongen 18/19

HERRER

2.divisjon

Stryn har trukket sitt lag, og må starte opp igjen i 5.divisjon, dersom de ønsker å starte opp igjen. For de øvrige lagene blir det hverken opp- eller ned-rykk, og således ingen konsekvenser nedover i divisjon systemet.

3.divisjon

Ett lag rykker opp, og siden BSI som leder har vegret seg, er det Gneist som ligger best an så langt. Andre som kan overta opprykksplassen er Åsane og BI.

Siden ingen lag kommer ned fra 2.divisjon, blir det ingen nedrykk, etter som divisjonen skal utvides til 12 lag neste sesong. Etter all sannsynlighet utgår også kval.kampen for siste laget – en kval.kamp som er avhengig av at Åsane rykker opp.

4.divisjon

Bjørnar 2 leder an i opprykks striden, og kommer opp sammen med Eid. Dersom Åsane blir værende i 3.divisjon kan ikke Åsane 2 rykke opp, og Årstad overtar opprykksplassen.

På grunn av vegring fra 5. til 4.divisjon, blir det ingen nedrykk.

5.divisjon

Bjørnar har vegret seg, og dermed rykker lagene fra 2 – 6 plass (etter dagens plassering) opp.

KVINNER

2.divisjon

Fyllingen kan rykke opp, mens Stord og Os rykker ned. Dette gir konsekvenser ned i den regionale serien

3.divisjon

Vinner av divisjonen rykker opp, mens det blir 3 nedrykk til 4.divisjon. Det skal utvides til 12 lag, men massivt opprykk fra 4.divisjon og 2 lag ned fra 2.divisjon, gir likevel forskyvninger og to lag ekstra ned fra nivået.

4.divisjon

Fra Hordaland rykker nr.1 og 2 opp, mens nr.3 (nr.4 siden Gneist har vegret seg) spiller kval. Fra Sogn og Fjordane rykker nr.1 opp, mens nr. 2 spiller kval. Det gir 4 opprykk til 3.divisjon. I Sogn og Fjordane er det laveste nivå og ingen nedrykk, mens laget som ender sist i Hordaland rykker ned dersom laget som blir nummer 3 ikke rykker opp..

5.divisjon

Fra begge avdelingene rykker de to beste lagene opp, mens de lavest plasserte spiller kval.om å bli værende på nivået.

6.divisjon

De to beste fra hver av de tre avdelingene rykker opp, mens 3. spiller kval. Om 2 plasser i 5.divisjon.

VIKTIG å merke seg, er at all plassering i divisjoner i de regionale seriene er avhengig av påmelding, som gir den endelige nøkkelen til hvem som spiller hvor, sesongen 19/20

Skulle det være noen spørsmål ta gjerne kontakt med:

Svein Mjeldheim
906 67 336
svein.mjeldheim@handball.no