Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klubbkonferansen

Klubbkonferansen er over for denne gang. Tusen takk til alle som bidro til at det ble en flott dag og kveld.

Lørdag 29.april arrangerte vi klubbkonferansen på Scandic Bergen City. Vi vil gjerne takk alle klubbrepresentanter som møte frem og brukte enda mer tid på håndballen enn det dere allerede gjør i hverdagen. Jeg håper dere hadde en flott dag sammen med oss og andre håndballkollega. 

En stor takk også til alle foredragsholdere som bidro denne dagen.

Vi vil gjerne takke Øyvind Nilsen fra Tine som hadde en gjennomgang av det vår samarbeidspartner Tine Meierier har å tilby som kan forenkle kiosktilbudet i din klubb, enten det er ordinære seriekamper eller om du skal arrangere cup eller annet. Vi anbefaler alle å ta en titt på deres hjemmeside for mer informasjon. 

Årets prisvinnere

På banketten fikk flere prisvinnere fortjent heder og ære for fantastiske prestasjoner på flere forskjellige områder. Dere er alle verdige vinnere. Gratulere så med pris til alle sammen. Under finner dere begrunnelse og bilde av alle vinnerne. 

Årets jentespiller Thea Stankiewicz: 

Prisvinneren for årets unge jentespiller har denne sesongen spilt i 1.divisjon og vært en sentral del av dette laget. Klubben kjempet lenge om rett til kvalifiseringsspillet til Eliteserien, og endte til slutt på en klubbhistorisk 4.plass. Totalt scoret årets prisvinner 103 mål for laget denne sesongen og endte med det på 5,7 mål i snitt hver kamp. Prisvinneren skal fra neste sesong spille i eliteserien for Tertnes Elite, og viser at hun er sulten på å ta nye steg videre i sin karriere. Årets vinner er også en del av det svenske U19 landslaget og står bokført med over 30 yngre-landslagskamper. Årets unge spiller representerte også dette laget i under U18 VM i Slovakia i august 2016.

Årets guttespiller Sebastian Mossestad:

Denne sesongen har juryen landet på en ambisiøs, ung og fremastormende utøver som vinner av årets unge spiller. Prisvinneren har denne sesongen vært sentral spiller på klubben sitt rekruttlag, som imponerende vant den landsdekkende herrer 2.divisjon avdeling 3. Prisvinneren scoret 85 mål i denne serien og endte på 5 mål i snitt i hver kamp. Til tross for sin unge alder, har årets prisvinner preget laget i en tøff serie for herrer senior. Prisvinneren har også vært en sentral spiller i Lerøy-serien for klubben, som til slutt tok en fortjent sølvmedalje. Prisvinneren har også spilt i Grundigligaen for FyllingenBergen og står denne sesongen bokført med 14 kamper for a-laget. 


(Sebastian Mossestad og Thea Stankwiewicz) 

Årets dommerpar Sogn og Fjordane -
Idun Hatlemark og Andrea Dolve Ellingssund. 

Årets dommerpar i Sogn og Fjordane er ivrige, lærevillige og ikke minst trygg, rolig og behersket på banen.

Utviklingen i løpet av sesongen 1516 var solid, noe som resulterte i at paret i løpet av sesongen 1617 tok steget opp som dommere i 4 divisjon, samt deltakelse i regional gruppe 2, med samlinger i Bergen og dømming i den nasjonale Bringserien.

I egen klubb er begge dommere solide forbilder for yngre dommere, og har også vært en mentor i yngre dommeres utvikling. 

 
(Idun Hatlemark og Andrea Dolve Ellingssund) Foto: Cecilia Molander

Årets dommerpar Hordaland
Kaia Fjellestad og Elisabeth Hønsi:

Årets dommerpar fra Hordaland har i sesongen 2016 – 2017 deltatt i Regional gruppe 2. De har gjennom sesongen hatt en fin utvikling og har blant annet debutert i kvinner 3 divisjon. Paret stiller «alltid» på samlinger, er gode rollemodeller og har jobbet målrettet for å bli bedre. Paret viser stor vilje til å utvikle seg og bidrar også til yngre dommeres utvikling. Innspill som er mottatt forteller om stor fremgang, ydmyke, dedikerte, pålitelige, pliktoppfyllende og særdeles ivrige dommere.

 
(Dommeransvarlig Tom Erik Lindhjem, sammen med prisvinnerne)

 Årets Fair Play Hilde Daae Johannessen: 

Årets fair play pris går i år til en svært engasjert og positiv person som i dag fyller svært mange roller i egen klubb. Det mistenkes at vedkommendes døgn har noen flere timer enn de fleste andres.
Folk som kjenner årets prisvinner mener vedkommende må bruke mesteparten av sin våkne tid på å tenke på håndball og særlig klubben sin. Personen beskrives som et ordentlig organisasjonsmenneske, engasjert som få, har full oversikt og tenker alltid hva som er best for klubben. Personen er også brennende opptatt av at det skal være én klubb og ikke mange klubber i klubben.

Har medlemmene noe de lurer på, er det lett å ta kontakt og blir alltid møtt på en blid og hjelpsom måte. Personen er en utrolig ressurs for klubben og gis også æren for at klubben nå deltar i Klubbhus-prosjektet. Hun brenner for fair play og blir oppriktig skuffet når hun observerer usportslig oppførsel på og rundt banen. Hun gruer seg da ikke for å gi beskjed.

Årets fair play er også initiativtaker for at klubben har satt i gang samarbeid med MOT, der målet med samarbeidet er å bidra til et varmere og tryggere lokalsamfunn. Dette er helt i prisvinnerens ånd som er genuint opptatt av rettferdighet og at alle skal få være med.


(Hilde Daae Johannessen ) 

Inkluderingsprisen - Sotra SPK:  

Årets inkluderingspris går til en klubb som i mange år har hatt et tilrettelagt håndballtilbud for spillere med funksjonsnedsettelse - et Gullag for ungdom og voksne.

Da klubben i 2016 ble utfordret av regionen for å starte opp tilrettelagt lagstilbud for barn – Gullminilag – tok de denne utfordringen på strak arm. De var den første klubben i landet med dette håndballtilbud for barn i alderen 6-13 år. Laget trener ukentlig og består av syv aktive spillere. Klubbens barnetilbud er til inspirasjon for andre klubber, ikke bare i regionen med på landsbasis.

Klubben er i dag den eneste i regionen som har et tilrettelagt håndballtilbud – Gullag -for de aller yngste til de eldste.

Klubben har en god forankring av det tilrettelagte idrettstilbudet, både i klubbens verdier og målsetninger:

«En klubb for alle, med idrett i et godt miljø» 


(Barnehåndballansvarlig NHF Region Vest, Marit Davik og leder Sotra SPK håndball Lisbeth Hjelle)

Årets Ildsjel Elin Skråmestø Hinriksson - Knarvik IL 

Årets ildsjel er i dag trener og sportslig leder i klubben sin, et verv hun har hatt fra 2012. Gjennom sitt arbeid som sportslig leder har hun jobbet for å videreutvikle både trenere og spillere i klubben med f.eks. videreutdanning, støtte, tilrettelegging etc. Hun er genuint interessert i å skape handballglede og engasjement. Hun blir også beskrevet som, raus, engasjert, alltid tilgjengelig for andre. Klubben hennes forteller at hun er en nøkkelperson i drift og videreutvikling av håndballen i klubben.

Årets klubb – Askøy Håndballklubb

Årets klubb er en klubb som har tatt utvikling på alvor.

De har jobbet aktivt med rekruttering mot 1. -3. klassingene og dette er mye av grunnen til at de har økt med over 200 medlemmer de to siste årene. Som første klubb i Norge, tok de i bruk Klubbhuset. Gjennom arbeidet med klubbanalysen har de satt seg mål for fremtiden og hvordan de vil ha det i klubben. Her kan vi nevne lagsansvarlige, web-ansvarlig, utdanningsansvarlig og dommeransvarlig.

De har gått fra 1 til rundt 20 dommere på to år, de har 32 spillere fra 01 og 02 som har tatt barnekampveilederkurs. Hovedmålet er å få klubbens medlemmer til å bidra mer aktivt i det frivillige arbeidet. Klubben jobber aktivt for å opprette undergrupper, arrangementsgruppe og ungdomsutvalg er på plass allerede.

Klubben har også støtteordninger vedr. kontingent og inngang slik at økonomi ikke skal være et hinder for å spille håndball.

Årets trener - Tommy Sørsdal

Årets trener er trener og lagleder for 6 ulike aldersbestemte lag, ved siden av sine mange administrative verv i klubben. Personen verdsetter breddehåndballen høyt, og har vært ansvarlig for flere arrangementer i egen klubb, blant annet Håndballskoler og «Fargerik håndball». Årets prisvinner sitt andre hjem er Haukelandshallen, hvor han er å finne hver dag hele uken, til stedet for å skape et trygt, godt og utviklende idrettsmiljø for barn og unge i Årstad bydel.

 

Årets unge ildsjel - Viljar Ødelien

Årets unge ildsjel har vist helt siden han begynte med håndball i ung alder at han er en naturlig lederperson. Den unge prisvinneren sine lederegenskaper og lyst til å utvikle seg selv og sine egenskaper, smitter også over på de rundt han. Fra han var 14 år har personen hatt flere verv i klubben, ut over å være spiller selv, både som trener, dommer, instruktør og sportslig leder for håndballskoler og fargerik håndballdager. Årets prisvinner har gjort en meget solid innsats for klubben i mer enn 10 år. Han er en ildsjel som viser ansvar for egen og andres utvikling, har rettferdighetssans og omsorg for andre.

(Foto: Cecilia Molander)