Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

DSC_2993.jpg

Om 4'er håndball

Minibane.pngLitt om dette spillet.

Et lag skal bestå av inntil 8 spillere, hvorav fire spillere befinner seg på banen samtidig (målvakten inkludert). I 4'er håndball har det fram til nå vært benyttet fem spillere på hvert lag. Gjennom å redusere antallet med én spiller, vil hver enkelt spiller få større plass. Det blir lettere å se mulighetene i spillet, og spillerne får bedre tid til å utføre aksjoner.

Det skal benyttes minibane, altså 20x12 m og målfeltlinja skal være 4,5 m. Altså i tråd med eksisterende mål i minihåndball.

 

Vi anbefaler overtallsspill

Når et lag er i angrep kan målvakten bli med i angrep eller bytte slik at en annen spiller kommer inn på banen (Fig 1 og Fig 2). Dette betyr at det er fire spillere i angrep. Forsvarende lag må ha en i mål, og tre spillere i forsvar. Dette vil si at angripende lag spiller i overtall, 4 mot 3. Vi gir angripende lag en fordel og oppnår flere mål av flere spillere pr lag. 4´er håndball gir barna en øvingsramme som gir gode vilkår for å oppdage rom og kunne forstå prinsippene i rullespillet.

Alle spillerne i laget bør prøve seg som målvakt. Kanskje ikke i samme kampen, men over noe tid bør alle være målvakt i trening og kamp. Vi vil anbefale at alle spillerne i laget har samme drakt, det betyr at man ikke benytter egen målvaktsdrakt (farge) i 6-9 års kamper.

  • Erfaringene med spillet så langt har vist at det blir flere mål pr. kamp.
  • Flere spillere i hvert lag lager mål.
  • Tempo øker og graden av ballkontakt øker
  • Flere spiller målvakt.
  • Kontring og ankomst kommer inn som naturlige deler av dette spillet, og ettersom avstandene er vesentlig mindre enn på 40 meters bane, kan flere mestre deltakelsen også i disse fasene av spillet.