Annonse:
Gjensidige Cup
Annonse:
Gjensidige Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

NHF Logo Isbjørn

Gjør som Lye IL! Bli med på Kast Ballen!

Som klubb har prosjektet bidratt til mer systematisering i arbeidet noe nye og uerfarne trenere setter utrolig pris på.

Lye sine erfaringer rund Kast Ballen

Lye IL og Lye skule har vært en del av kast ballen prosjektet over flere år. For oss som idrettslag har det vært en avgjørende faktor at dette prosjektet inkluderer skolen i sitt arbeid, og at NHF er de som holder i prosjektet overfor skolene. Det frigjør tid for oss til å drive vårt arbeid i klubb – samtidig som vi sikrer at skolen får oppfølging og utstyr som trengs for å drive «opplæring» i idretten vår.

For våre medlemmer er det fint å få lov å ha sin fritidsaktivitet i skoletiden, slik har det ikke alltid vært. Vi er et lite tettsted men et godt skole og fritidstilbud. Men vi kan ikke forvente at lærere har kompetanse i vår idrettsgren. Det gjør i så måte at de som spiller håndball i vår klubb ikke har samme mulighet for å få lov å spille håndball i sine gymtimer på skolen som f.eks. de som driver med fotball – det er litt mer å ta hensyn til i vår idrett. Å få innarbeidet dette prosjektet i skoletiden er derfor avgjørende for å både rekruttere nye medlemmer, men samtidig også beholde de vi har i idretten vår.

Som klubb har prosjektet bidratt til mer systematisering i arbeidet med spesielt de yngste lagene våre, noe nye og uerfarne trenere setter utrolig pris på. De melder om at det har vært lett å komme inn i klubben og få oversikt og med klubben i førersetet på rekrutteringsarbeidet så kan de ha fokus på trening og samhold.

Hva fikk dere til å arrangere en håndballskole sammen med skolen

Motivasjonen for å starte en håndballskole sammen med Lye skule var at vi ser at vi som klubb vokser, men stadig flere rapporterer om lite tilbud om håndball i gymtimene. Vi såg det derfor som en god anledning å samarbeide med skolen om å arrangere en slik dag – som en forlenging av kast ballen prosjektet. Lye skule er flinke på å arrangere aktivitetsdager for våre elever – men de har ikke kompetanse til å kunne gjennomføre en slik dag innen håndball.

Vi som klubb laget derfor to dager med håndballskole og kamper for alle klassetrinn på barneskolen siste uke før juleferien 2023. Dette var for oss et prøveprosjekt for å se om det kunne være noe vi kan få til som en tradisjon i årene som kommer. Med nye unge barnehåndballdommere i klubben fikk vi også til et godt samarbeid med Lye ungdomsskole slik at disse dommerne fikk dømt kamper og skaffet seg mer erfaring på det området.

Tilbakemeldingene etter arrangementet har vært utelukkende positive fra både lærere og elever – vi er nå i dialog om å få til en lik gjennomføring i desember 2024

Ser dere noe medlemstvekst etter å ha deltatt på Kast Ballen?

Lye IL Håndballgruppa har siden oppstarten av kast-ballen prosjektet sett en økning i medlemsmassen – spesielt blant de yngste. Å arrangere kick-off dag i Lyehallen har vært positivt for da kan alle komme innom og «leke» med ball og utforske idretten sammen med oss. Vi ser at om vi får til et godt arrangement her så er veien lettere for barna når treningene starter opp på høsten.

Vi ser en positiv utvikling ved at vi de siste årene har fått flere gutter med i klubben vår, vi tror selv at det handler om at håndball er med mer inn i skolen og at vi jobber godt i klubben med å nå ut med tilbudet vårt.

Etter at vi gjennomførte håndballskole for Lye skule har vi fått ytterligere medlemmer, også blant våre eldre lag.

Ser det ut som at de som har startet ønsker å fortsette?

Vi ser lite frafall i medlemsmassen vår, vi har noen få som slutter men så har vi stort sett flere som kommer til. Medlemsmassen(aktive spillere) i håndballgruppa økte i 2023.

Utfordringen for vår klubb er at vi er et allidrettslag med 9 ulike treningstilbud og bare en hallflate. I så måte er medlemmene våre relativt presset på å velge idrett i tidlig alder fordi vi ikke er i stand til å tilpasse alle aktiviteter og tilbud.

Vi håper derfor planen om å få bygget en ny klatre- og aktivitetshall skal kunne lette på dette presset og bidra til at flere kan få anledning til å delta i idretten vår fremover.

Hvordan har samarbeidet med skolen har vært?

Vi føler oss heldige som har et tett samarbeid med barneskolen både når det kommer til den sportslige biten – men også at vi kan ha foredragskvelder og dialog knyttet til utfordringer som utenforskap og inkludering. Her spiller både skole og idrettslag en viktig rolle i barnas liv og det er fint at vi kan gjøre hverandre gode på disse områdene.

Vi synes også det er kjekt at vi har en skole som ser muligheter i stedet for hindringer, de er alltid positive til å være med på ting og det gjør det lettere for oss som klubb å spørre / invitere og bidra.

 

Virker dette interessant for din klubb?

Ta kontakt med skolen i ditt nærmiljø, og meld dere på her: https://events.provisoevent.no/nhf/events/kast-ballen-2024-SorVest/register

Dersom dere har noen spørsmål kan dere ta kontakt med Siren Othilie Gundersen:
Sirent Othilie Gundersen
Tlf: 906 04 722
E-post: sirenothilie.gundersen@handball.no