Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Thorir forklarer øvelse.png
Foto: Benedicte Watne Olsen

Barnehåndballtrener-seminar i Stavanger

Med rekord påmelding, var det duket for Barenhåndballtrenerseminar i Hetlandshallen 16. og 17. februar.

Fokus på individuelle ferdigheter uansett nivå

Seminaret startet fredag ettermiddag med ingen ringere enn treneren til de norske landslagsjentene, Thorir Hergeirsson. Under en økt om ballorientert forsvarsspill, formidlet han nødvendigheten av at barnehåndballtrenere i større grad må fokusere på individuelle ferdigheter enn å øve inn ulike systemer i laget.

Talentsjef på guttesiden, Claus Dalgaard-Hansen, demonstrerte hvordan man blant annet kan øve inn en god kastarm, og hvordan det oppleves når spillerne ikke forstår hva treneren sier. Det siste er et kjent problem for mange uavhengig av hvilket språk en snakker, men det ble mye latter både på banen og på tribunen når én danske skulle gjøre seg forstått for 20 ungjenter fra Sandnes – og omvendt. Språkutfordringer til tross, Dalgaard-Hansens budskap om at trenere må legge opp øktene slik at alle, uansett nivå, opplever at de er en del av laget, ble godt mottatt. Deltakerne på tribunen noterte flittig eksempler på hvordan dette kan gjøres i praksis.

Norsk tippings røde telefon

Under middagen benyttet mange trenere anledningen til å bli bedre kjent med dem de som regel kun møter på motsatt banehalvdel i hallen. Konkurranseinstinktet ble vekket da den røde telefonen til Norsk Tipping ble tatt fram, og stemningen rundt bordet til Otra steg til nye høyder da de mottok en sjekk på 5000 kroner. Gratulerer!

Verdien av et solid lagsapparat

Lørdag morgen startet med Frank Abrahamsen, coach for flere av Norges fremste idrettsutøvere. Sammen med deltakerne diskuterte han hvordan vi kan bli mer bevisste på at vi rangerer barn, og hvilke konsekvenser det kan skape. Videre fortalte fjorårets regionale Grasrota trener, Astrid Haugland, om verdien av å bygge gode lagsmiljø i barnehåndballen for å få utøvere til å stå lengre i håndballen. Supplert med gode innspill fra salen om hvordan dette kan gjøres, ble dette en veldig nyttig seanse.

Alle spillere i barnehåndballen bør prøve seg i mål

Etter en formiddag med interessante diskusjoner, forflyttet vi oss nok en gang til Hetlandshallen og praktiske økter. Til manges begeistring stod Johan Johnsson klar til å motivere flere av SIFs gutter 12 til å prøve seg som målvakt. Her fikk deltakerne gode øvelser for målvakter som alle utøverne kan gjennomføre sammen i en vanlig økt.

Leken styrketrening med deilig barnelatter

Helgas mest sjarmerende innslag stod jentene fra KFUM for. At fysisk trening kan gi klump i halsen og tårer i øyekroken var det nok ikke mange som var forberedt på. Det gjallet av barnelatter da landslagstrenerne Tom Morten Svendsen og Eirik Haukali formidlet nødvendigheten av allsidig styrke med store, funksjonelle bevegelser. Når man lærer en øvelse, må man huske å gjøre den litt annerledes neste gang, slik at koordinasjonen og styrken alltid utfordres.

Det er unikt at trenere som jobber med landslagene tar seg tid til å være med på slike tilstelninger for barnehåndballtrenere. Likevel var seminarets udiskutable helter uten tvil utøverapparatet.

En stor takk til:

  • Frøyland, Ålgård og Stavanger IF gutter 11.

  • Sandnes jenter 12.

  • Stavanger IF gutter 12.

  • KFUM jenter 9

Og ikke minst, en stor takk til alle deltakerne!