Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Gimltroll.jpg

Bærekraftig klubb på Gimlekollen

Gimletroll er sertifisert på Nivå 1 og er med det første klubben i Kristiansand til å oppnå denne sertifiseringen.

Som første klubb i Kristiansand, kunne Gimletroll på årsmøte 18. mars overraske de godt og vel 30 medlemmene som hadde møtt opp med at de har fullført sertifiseringen Klubbhuset nivå 1.

 

Forvaltning av frivilligheten

Klubbhuskontakt i Gimletroll, Ronny Nilsen, understreker at nettopp forvaltningen av frivilligheten var hovedmotivasjonen for at klubben ønsket å gå for sertifiseringen.

- Vi vet at det er mye å sette seg inn i når man er trener, lagleder eller foresatt for første gang. Da Klubbhuset nivå 1-3 ble lansert, så vi det som en gylden mulighet for å gå gjennom og friske opp en del dokumenter vi allerede hadde liggende. Vi har brukt mye tid på å lage gode maler som skal gjøre det så enkelt som mulig å for eksempel ha ansvaret for et helt arrangement. Nå har medlemmene våre tilgang på alt de trenger, fra vaffelrøreoppskrift til fordeling av oppgaver under Miniringen eller Aktivitetsserien.

 

Synlighet og kommunikasjon

Det er Sportslig Utvalg Håndball som har jobbet med sertifiseringen i Gimletroll. Gruppa består av medlemmer fra administrasjonen, trenere og frivillige i klubben. Denne sammensetningen har ført til fruktbare diskusjoner som har skapt bedre forståelse for hvordan noe fungerer på en måte i teorien, men på en annen måte i praksis. Forholdene ligger nå godt til rette for langsiktig utvikling av spillere, dommere og trenere.

Nilsen forteller at noen av oppgavene fremover nå vil bli å forsikre seg om at alle trenere leser og tar eierskap i sportsplanen og at foresatte får «Foreldrevettreglene» under huden samt at alle klubbens medlemmer følger Fair Play-reglene.

- Vi er stolte av arbeidet vi har gjort og håper at klubbens verdier gjenspeiles i lagene våre når de spiller i haller i både regionen og nasjonalt.

 

Tett samarbeid med Region SørVest

I løpet av perioden Gimletroll har jobbet med Klubbhuset, har de hatt tett oppfølging fra Region SørVests klubbveileder Kurt Eckholdt. Eckholdt er svært fornøyd med arbeidet klubben har lagt ned det siste året.

- I utgangspunktet var det snakk om en formalisering av en allerede veldreven klubb. Likevel er jeg imponert over at Gimletroll har gjort er så grundig arbeid som de har. Rammeverket som nå ligger tilgjengelig for medlemmene er et tydelig kvalitetstegn på klubbens arbeid. For NHF generelt, og Region SørVest spesielt, betyr dette at Gimletroll er en klubb vi kan stole på. De drives på en bærekraftig måte i tråd med både NHFs og NIFs normer og verdier. De er kort fortalt en klubb som tar medlemmene sine på alvor. Det er bare å gratulere.