Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Aleksander Skjold Vermundsen og Arne Bjerk fra Bogafjell IL.jpg
Aleksander Skjold Vermundsen og Arne Bjerk fra Bogafjell Idrettslag

Dommerpar debuterer i 1.divisjon Menn

Vi gratulerer Aleksander Skold Vermundsen og Arne Bjerk med debut i 1.divisjon for Menn

Dommerparet Aleksander Skjold Vermundsen og Arne Bjerk har fått tildelt en 1.divisjonskamp Onsdag 17.januar i Stavanger Idrettshall. Kampen er mellom Ryger og Randesund IL. Henholdsvis nr 9 og nr 14 på tabellen.

Dommerparet dømmer i dag for Bogafjell Håndballklubb, og har tatt stegene trinn for trinn opp til nivået de dømmer på i dag.

De dømmer mange kamper i sesongen og er seriøse og målrettet. Et meget godt eksempel for dommerparene våre i region Sørvest.

Vi ønsker dem masse lykke til med debuten, og håper det kommer mange gode og store utfordringer for dem i tiden fremover.

 

Et lite tilbakeblikk med Bjerk/Vermundsen, gjort for 2 år siden:

Hva er grunnen til at du ville bli håndballdommer ?

Aleksander: Var tidlig med å dømme barnehåndballen i egen klubb (12-13 år), og da laget jeg spilte på ble lagt ned i en alder av 15, ble det naturlig at jeg fortsatte å dømme. Tok første dommerkurset da jeg var 16-17 år, og fikk tidlig en makker som jeg dømte med en del år, og har siden bare fortsatt, noe jeg ikke angrer på den dag i dag.

Arne: Oppvokst i en «dommerfamilie», med en far i spissen. Da ble det naturlig for meg å gå på dommerkurs, og har bare fortsatt etter dette, med stor glede og læring.

Hva er det viktigste rådet du har fått i din dommerkarriere?

Felles: Kroppsspråk og kommunikasjon med spillere og trenere er alfa omega for å lede kamper, uansett nivå.

Kan du nevne noen fine erfaringer ved å være håndballdommer ?

Felles: Her er det mye å ta av, men må nesten trekke frem kurs og samlinger, samt det å reise landet på kryss å tvers for å dømme som noen av de fineste erfaringene vi har hatt så langt.

Hvilken regelendring har vært mest positiv for utviklingen av håndballsporten ?

Felles: Regelendringen/presiseringen om kampens siste 30 sek er vel det vi ser på som den mest positive for utviklingen av håndballen. Det at det vil straffe seg å gjøre «unødvendige» feil de siste sekundene av kampen.

Hva er dine ambisjoner fremover som dommer ?

Felles: Våre ambisjoner er å stabilisere oss på vårt nåværende nivå. Om vi dømmer det ene eller det andre har ikke så stor betydning, kampen skal ledes på en fin og god måte uansett nivå. Gulerøttene får evt. komme som en belønning av dette.

Har du noen gang mottatt en beklagelse fra en trener eller spiller i dagene etter en kamp du har dømt ?

Felles: Ja, opp til flere ganger. Spillere og trenere har beklagd seg for upassende oppførsel, og dette er utelukkende positivt, og gjør at vi får et mye bedre inntrykk til neste gang vi har denne spilleren/treneren.

Har du noen gang gitt en slik beklagelse ?

Felles: Opp til flere ganger. Vi har ingen problemer med å innrømme at vi gjør feil, og ønsker å være de første til å innrømme dette om så skjer. Både trenere og spillere tar stort sett dette med fatning, da det er helt menneskelig å gjøre feil.

Hvilken håndballpersonlighet har inspirert deg mest ?

Felles: Her må vi trekke frem vår eminente mentor og til tider psykolog Bjørn Dahle. Er det noe vi lurer på eller lignende, så tar vi kontakt med Bjørn. Dette er en person som har stor innflytelse på oss, og hjelper oss godt på vei mot å bli bedre for hver kamp som går.

Hvilket ritual må du alltid gjennomføre før en kamp ?

Felles: Vi tar alltid en titt på tabellsituasjonen, hvordan lagene har gjort det tidligere, samt at vi tar en drøs med treneren til begge lag i god tid før kampen starter.

Hvilken arena er favorittsted å dømme og hvorfor ?

Felles: Må trekke frem Gjesdalhallen og Nye Loen her. To flotte haller hvor det kan være mye lyd, og ikke minst folkene i og rundt klubbene i disse hallene er eksemplariske, vi føler oss ekstremt godt tatt i mot av folkene rundt klubbene her, og ting blir sjeldent ett problem.