Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

VMLOGO.jpg

Sør-Korea med høye ambisjoner for VM 2023

Nasjonen har ambisjoner om å sikre seg enn plass blant topp 10. i årets verdensmesterskap

Sør- Korea går inn i sitt 20. påfølgende verdensmesterskap med håp om å sikre seg en plass blant topp 10, en prestasjon de sist oppnådde i 2009 da de imponerte med en sjetteplass. Laget vil bli ledet av den tidligere svenske landslagstreneren, Henrik Signell.

Kvalifiseringen til verdensmesterskapet ble sikret gjennom en førsteplass i det asiatiske håndballmesterskapet i 2022, en imponerende seier som markerte deres sjette kontinentalseier på rad. Likevel har Sør-Korea møtt betydelig motstand, spesielt fra det lovende laget fra Japan. Etter store utfordringer i finalen klarte de til slutt å sikre seier med 34-29.

En av lagets klareste stjerner er høyrebacken Ryu Eun Hee. Hun spiller til daglig for Győri Audi ETO KC, et av Europas mest konsekvente lag. Hun vil bli en viktig spiller dersom de skal nå målet med en plassering blant topp 10. I tillegg til erfarne spillere har Sør-Korea også inkludert nye, unge talenter som var med på å sikre en overraskende seier i IHF- verdensmesterskapet for ungdom i 2022.

I årets mesterskap befinner Sør-Korea seg i gruppe C, der de møter Grønland, Østerrike og Norge. Laget har gleden av å åpne mesterskapet i Stavanger i et spennende oppgjør mot Østerrike i DNB Arena i Stavanger 29.11 Kl. 18:00

 

Sør-Korea's kampoversikt:

29.11 Kl. 18:00  Sør-Korea - Østerrike

01.12 Kl. 18:00 Sør-Korea- Grønland

03.12 Kl. 20:30 Norge - Sør-Korea

 

Kjøp billetter til Håndball VM 2023 i Stavanger og Trondheim her