Annonse:
Gjensidige Cup
Annonse:
Gjensidige Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klubbdrift.png

Søk ly i klubbhuset

Høstens vindkast brer seg over hele regionen. Søk ly i klubbhuset. Bli med på Webinar 14. november!

Søk ly i klubbhuset

De iskalde høststormene er over oss for fullt, og håndballsesongen er for lengst kastet i gang. Etter sommeren har regionskontoret søkt tilflukt fra vær og vind i klubbhus og håndballhaller i både Agder og Rogaland. Vi setter stor pris på å bli bedre kjent med dere, og det er svært inspirerende å høre alt dere får til.

Denne høsten har vi opprettet et team som jobber med sertifiseringsordningen Klubbhuset nivå 1-3. Kort fortalt handler sertifiseringen om å bygge en bærekraftig klubb hvor en sikrer at flest mulig blir værende i klubben lengst mulig. I tillegg legges det vekt på å synliggjøre kvaliteten på drift og aktivitet og at klubbene drives i henhold til NHFs og NIFs normer og verdier. Mange klubber er nå i full gang med å gjennomføre nivå 1.

Til tross for store forskjeller når det gjelder antall medlemmer og ansatte, har regionens klubber likevel mye til felles. Ved klubbesøk diskuterer vi ofte hvordan vi kan rekruttere flere til de ulike rollene som trengs for å drive en klubb. Mange klubber har gode rutiner på dette. Klubbhus-teamet mener at god klubbdrift med tydelige retningslinjer er nøkkelen til en mer effektiv rollefordeling. Dette innebærer blant annet å få på plass sentrale dokumenter som veileder klubben i dens drift.

Det mest avgjørende for å lykkes med rekruttering tror vi likevel er å bygge en felles kultur så tidlig som mulig. Vi oppfordrer alltid klubbene våre til å stille med representanter fra styret, eller ledelsen på det første foreldremøtet. Dette gir en god mulighet til å formidle klubbens verdier og visjoner på en gjennomtenkt måte. Her må klubbene samtidig være tydelige på at de er avhengige av hjelp fra foresatte og andre frivillige til å etterleve disse. Dersom hvert lag i klubben tar eierskap i et felles sett verdier, vil disse kunne fungere som grunnmuren i et solid klubbhus.

Dersom du er interessert i å høre mer om hvordan en kan drive klubber på en mer bærekraftig måte, kommer vi gjerne på et uhøytidelig besøk til ditt klubbhus. Det er også mulig å delta på webinaret vårt om Klubbdrift 14. november.

Påmeldingslink: https://www.minidrett.no/kurs/9790706

 

Sportslig hilsen,

 

Klubbhus-teamet, Region SørVest