Annonse:
Gjensidige Cup
Annonse:
Gjensidige Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Skåredalen skole.png

Årets Kast ballen-vinner er kåret

Skåredalen skole i Haugesund ble kåret til årets vinner av Kast Ballen-konkurransen i Region SørVest.

Det ble vill jubel i klasse 3b ved Skåredalen skole i Haugesund da regionstyrets Anders Utbjo kom på overraskelsesbesøk. Pokalen, det synlige beviset på at nettopp denne gjengen har brukt håndballene flittigst i uke 39, ble sendt rundt blant storøyde elever. Og håndballene de også fikk i premie – de ble selvfølgelig tatt i bruk straks kontaktlærer Marie Mohn Danielsen ga klarsignal.

 

Folkehelse og livsmestring

Kast ballen er utarbeidet med tanke på det tverrfaglige temaet folkehelse og livsmestring. Målet er at ulike balløvelser skal skape begeistring, mestringsfølelse og samhold. Leken skal være i fokus. Hver dag før første friminutt viser lærerne klassen sin en film hvor landslagsspillerne Henny Reistad og Alexander Blonz demonstrerer dagens utfordring. Typiske øvelser er for eksempel å kaste ballen høyt opp i lufta og ta imot, og å droppe ballen rundt skolen. I tillegg får lærerne ferdige opplegg som skal brukes i kroppsøvingstimene. Skolene som er med, får i forkant utdelt håndballer sponset av NHF region SørVest og Sparebankstiftelsen.

 

Denne høsten har om lag 15.000 skoleelever, fordelt på 155 skoler, lekt seg gjennom opplegget. I uke 39 ble det i tillegg arrangert en konkurranse blant landets tredjeklassinger om å bruke håndballene mest mulig i friminuttene. Her var det altså klasse 3b ved Skåredalen skole som ble regionsvinnere.

 

Begeistring

Kontaktlærer Marie Mohn Danielsen forteller om stort engasjement gjennom hele perioden.

 

  • Elevene har virkelig kost seg. Dersom jeg har glemt å vise «Dagens utfordring», har det ikke gått lang tid før noen har etterspurt den.

 

Selv har hun ikke noe spesielt forhold til håndball, og med unntak av noen få, driver de fleste elevene i klassen med fotball, eller andre aktiviteter på fritiden. Dette har likevel ikke vært noe problem ettersom det finnes filmer og instruksjoner til hver øvelse. De fleste øvelsene kan også tilpasses et nivå slik at alle elevene opplever mestring.

 

  • I løpet av disse tre ukene har faktisk håndballen danket ut fotballen i friminuttene, og her er det snakk om mange fotballgale gutter.

 

Samhold og trygghet

Videre forteller Mohn Danielsen at det har vært fint å få ferdige opplegg til gymtimene. Hun er også glad Kast ballen foregår såpass tidlig på året.

 

  • Vi bruker mye tid på relasjonsbygging på høsten. Det som har vært veldig fint å se i friminuttene er at elevene som ofte er usikre på hva de skal gjøre og hvem de skal være med har funnet trygghet i håndballen. Det å ha disse konkrete øvelsene å gå til, og samtidig vite at det er andre som også kommer til å leke med håndballene har vært godt for veldig mange.

 

Vi gratulerer den flotte gjengen ved Skåredalen skole i Haugesund og takker samtidig alle skolene som har deltatt i årets Kast ballen-opplegg.

 

Rekruttering

Dersom du ønsker å se hvordan Kast ballen foregår i praksis, må du gjerne sjekke ut Instagram-kontoen vår. Her har vi lagt ut videoer fra friminutt og gymtimer. På kontoen finner du også en reels fra da vi besøkte Gimletrolls G7 i etterkant av Kast ballen-perioden.

 

Vi oppfordrer alle klubbene i regionen til å gripe muligheten et slikt tiltak gir med tanke på rekruttering av nye håndballspillere.

 

For mer informasjon om Kast ballen, klikk her.