Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Forside Astrid Ålgård.jpg

Årets Barnehåndballtrener 2023

Astrid Haugland, Ålgård HK, er kåret til årets barnehåndballtrener i Region Sørvest 2023

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Astrid trodde hun bare skulle på trening,men så fikk hun en seg en stor overraskelse.

Sjekk Ålgård.jpg

Tidligere i år ble det klart at Haugland var en av trenerne som fikk flest stemmer i sin region. Juryene plukket så ut sin vinner blant de fem gjenværende kandidatene, og de pekte til slutt på Haugland.

Klubben hennes, Ålgård Håndballklubb, vinner dermed 10.000 kroner.
Hun er også invitert til topphåndballseminaret i Sandefjord 9.-11.juni. Her kjemper Astrid blant de 6 andre regionale vinnerne, om å bli den nasjonale vinneren,som vil vinne ytterligere 20.000 kroner.

Hele Ålgård og Astrid.jpg

Midt under treningen dukket leder Kristine Jøntvedt og Robert Gya opp, i sammen med flere trener kollegaer. Alle lagene hennes kom syngende inn og overrasket henne skikkelig. NHF region SørVest ved Nestleder i Regionstyret Kim Eide og Natasha Lindanger fra administrasjonen overrakte vinneren, stor sjekk og flotte blomster.

Ålgård Astrid overrekkelse.jpg

Det ble tid til en liten prat med Astrid også. 
"Jeg ble kjempeoverrasket. Og det er kjekt å bli satt pris av klubben for arbeidet som legges ned, sier hun med stor entusiasme i stemmen.
"Jeg ønsker at alle skal ha gode opplevelser gjennom håndballen. Sette pris på et godt miljø, være sammen som et lag og være en god vennegjeng. Mye godt som de kan ta med seg videre i nn i voksenlivet."

Skal du fortsette videre med håndball, trenerkarriere og Ålgård hk, spør Natasha.
"Jeg skal fortsette i mange år til. Det gir meg stor glede og jeg vet ikke helt hva jeg skulle funnet på om kveldene/helgene uten håndballen og Ålgård."

"Det er viktig å få med at det har vært en flott gjeng med voksne rundt lagene jeg har trent. Gode foreldre som birdrar mye. Nå har jeg også fått med meg noen av de eldste guttene jeg trener, som "hjelpere" på de yngre lagene. Det er veldig kjekt."

Helt tilslutt takker Astrid for at hun ble nominert og at hun fikk så mange stemmer. Og hun gleder seg til å bli med på Toppidrettseminaret i Sandefjord 9.-11.juni. Og vi krysser fingrene for at hun når helt til topps i kåringen av årets Barnehåndballtrener 2023.

Astrid Kim Natasha.jpg

Her er nominasjonen i fra Ålgård Håndball klubb:

Astrid har i en årrekke lagt til rette for at barn og unge skal ha et inkluderende treningsmiljø. Hun gir barn opplevelser og erfaringer på trening og utenom trening som de tar med seg videre på veien.

Flink til å utvikle spillere på banen, men også tilrettelegge for et godt sosialt miljø mellom barna, i foreldregruppen og på tvers av spillergrupper i klubben. Kamper mellom spillere og foreldre, aktivitetskvelder med f.eks mat, quiz, leker. Følger opp spillerne og foreldre om det trengs litt ekstra støtte eller tilrettelegging.

Hun strekker seg langt i å inkludere barna på trening og i et felleskap.

Motiverer til sportslig utvikling som lag og som enkeltspiller. Veileder. Gir tilbakemeldinger som spillerne kan vokste på. Hun er en viktig bidragsyter i klubben og bistår med råd og hjelp til andre trenere ved behov.

Hun stråler engasjement og håndballglede.

Se reportasje fra Gjesdalbuen (abbonnement)