Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Logo-Landsturneringen-640x360web.jpg

Velkommen til Landsturneringen 2022

Landsturneringen 2022 holdes i Kristiansand fra 2.-4. september. Rekordmange deltakere er klare for en morsom helg!

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landsturneringen er en turnering for utøvere med tilrettelagt behov, og arrangeres i år i regi av Agder fotballkrets og Norges Håndballforbund Region SørVest. Turneringen skal avholdes i Kristiansand med om lag 1700 deltakere, og blandt disse er hele 1100 spillere. Alle kampene skal spilles på Randesund IL sitt idrettsanlegg på Sukkevann lørdag og søndag. 

Er du i nærområdet, er du hjertelig velkommen til Sukkevann for å heie på alle disse flotte lagene. 

HJERTELIG VELKOMMEN TIL KRISTIANSAND OG LANDSTURNERINGEN 2022!

I forkant av arrangementet mottok arrangementkomitéen flere hilsener. De kan du lese nedenfor ved å klikke på navnene.

(Utragene er hentet fra Landsturneringens hjemmeside)

 

Det er en stor glede for meg å ønske dere velkommen til Kristiansand og Landsturneringen 2022. 

Norges Fotballforbund avdeling Agder og Norges Håndballforbund Region SørVest er ansvarlige for planlegging og gjennomføring av turneringen. I tillegg til administrasjonen i de to organisasjonene, er det ca. 150 frivillige funksjonærer som jobber for at dette skal bli et vellykket arrangement. Vi håper at også værgudene er med oss, slik at vi får vist dere Kristiansand fra sin beste side.  

Dette er tredje gang vi arrangerer denne store begivenheten i Kristiansand, sist var i 2012, og vi ser frem til denne helgen sammen med dere. 

Oppslutningen om arrangementet er stor, i år har vi nesten 1.700 deltakere – både aktive og ledere – fordelt på over 200 lag. Det er omtrent like mange fotball- og håndballag. Det er flott at så mange finner glede i å delta i organisert idrett. Fysisk aktivitet og samvær med andre gir økt livskvalitet for oss alle! 

Staben bak Landsturneringen har lagt stor vekt på å lage et arrangement med høy standard. Vi vet dere ser frem til denne helgen med glede og forventning. Arrangementskomitéen på sin side ser frem til stor idrettsglede og høy stemning. Vi håper dere får mange gode minner fra oppholdet i Kristiansand.

Velkommen! 

Med vennlig hilsen
Thorbjørn Hinna, leder av organisasjonskomitéen  

ThorbjørnHInna.png

 

Norges idrettsforbund har en visjon som forplikter.

Idrettsglede for alle skiller ikke mellom mennesker, skiller ikke mellom unge og gamle, toppidrettsutøvere eller breddeidrettsutøvere.

Idrettsglede for alle ER Landslekene og Landslekene er beviset for at idrettsglede for alle inkluderer alle som driver organisert idrett i Norge.

Takk til Norges Håndballforbund og Norges Fotballforbund som helt siden 1992 har sørget for dette fantastiske arrangementet, og takk til de lokale arrangørene som sørger for at all idrett og alle gode fellesskapsopplevelser kan skje.

Jeg vet at Landslekene er et mål gjennom året for alle de 1500 deltakerne fra hele landet. Tenk for en inspirasjon, tenk for en motivasjon for utøvere, trenere og ledere i hele landet.

Alle forbereder seg i sitt lokale idrettslag - alle spiller i egentlig med samme drakt mot samme mål - nemlig Landslekene.

Det er et stort mål for mange å få delta - fordi det er vennskap og idrettsglede for alle i å være med.

Tenk om Landsturneringen kunne bli en inspirasjon og et mål for enda større deltakelse - og enda mer idrettsglede for absolutt alle for hele norsk idrett.

Det ville vært noe å strekke seg etter for oss alle. Lykke til med arrangementet!

Med vennlig hilsen,
Berit Kjøll, Idrettspresident

Berit Kjøll.jpg
 

HØSTENS VAKRESTE EVENTYR!

Hvert år kommer høsten med sine andre farger og sine nye muligheter. Lufta blir kaldere, men inne blir det varmere, og det blir bedre tid til å prate med hverandre, lytte til hverandre, se hverandre. Dette er typisk for høsten. Men det er ett høyt verdsatt høsttegn som vi har savnet de siste årene. Inntil i år.

Endelig kan vi igjen samles til Landsturneringen i håndball og fotball!

Denne gangen i Kristiansand. Nå venter dager fullspekket med idrettslig og sosial aktivitet. Dager som gir glede og innsikt, spenning og moro, opplevelser og fellesskap, innsats og begeistring, respekt og fair play. For spillerne, for lederne, dommerne og trenerne, for ivrige arrangører og for alle oss som er så heldige å få oppleve alle inntrykkene fra tribunen.

Takk til alle dere som kjemper iherdig på banen, og som viser oss at idrett og lagspill er så mye, mye mer enn å score og vinne. Dere er håndball- og fotballspillere som mer enn noen skaper begeistring og entusiasme. Dere viser innsats og vilje utover det vanlige. Og dere viser oss smilet, latteren, skulderklappet og blinket med øyet – og det skjer ekte og spontant. Og innimellom dukker også fortvilelsen opp i ansiktene deres, slik den gjør for alle idrettsutøvere nå og da. Det er akkurat sånn det skal være når man spiller håndball og fotball. Dere er forbilder for oss alle!

Takk til ledere og trenere for måten dere framstår på, og for energien dere frigjør. Dere driver krevende ledelse og skaper utvikling for de som trenger det og fortjener det. Dere utøver ledelsesfaget på moderne og helhetlig vis. Dere viser at ledelse ikke er metode og oppskrifter – det er en væremåte og en tenkemåte. De spillerne som er så heldige å ha dere som trenere og ledere vokser som mennesker, blir klokere, friere og mer selvstendige. Dere bidrar til utvikling av hele mennesket. Dere bygger fellesskap og samfunn. Dere imponerer!

Takk også til alle dere som gjennom året og denne store helgen gir av dere selv som tilretteleggere og arrangører. Dere løser oppgavene på en verdig, stilig og faglig skikkelig måte. Dere er spesialister som gjennom år har ervervet dere nyttig og helt avgjørende kompetanse som norsk idrett er så stolt av, og som vi håper vi kan fortsette å nyte godt av i tida som kommer. Vi trenger dere!

Takk også til alle dere som tar ansvar som kampledere og som på elegant vis klarer å skape flyt og trivelig orden i kappestriden. Dere framstår som ledere og pedagoger som inngir tillit, og som er helt avgjørende for at den idretten vi er så glade i skal fungere.

Landsturneringen med alle sine farger har inspirert meg til å skrive om Inger Hagerups dikt «Våre små søsken», slik at det passer til hvordan norsk idrett skal framstå:

Vi er i denne verden - det er mulighetens sted - med den fine håndbagasjen som vi ble utstyrt med. 
Og vi skal ikke skubbe hverandre bort og vekk!
Ingen skal stå tilbake med hjelpeløse trekk!
Det skal være godt for alle små - fordi -
Vi ALLE har et hjerte med sorg og glede i!

Husker vi på, og handle etter dette, kommer det til å gå norsk idrett godt.

En takknemlig KLEM til dere alle fra
Kåre Geir Lio, President i Norges håndballforbund

Håndballpresident valgt i 2015
 
Foto: NTB

Kjære spillere, trenere, ledere og frivillige på Landsturneringen 2022

Denne helgen skal Kristiansand skinne av idrettsglede!

Det er skikkelig fint å igjen kunne samles på Landsturneringen etter to års opphold, og jeg er stolt og glad for at NFF er medarrangør av landets største arrangement for tilrettelagt fotball og håndball..

Landsturneringen representerer samhold, glede og entusiasme.

Norges Fotballforbunds visjon er Fotball for alle - glede, drømmer og fellesskap, og det finnes knapt en turnering som synliggjør dette på en bedre måte.

Den entusiasmen, innsatsen og humøret spillerne viser er noe vi alle blir inspirert av. Dette er flotte forbilder for sporten vår!

Jeg vil gjerne rette en stor takk til alle som har bidratt i planleggingen og gjennomføringen av Landsturneringen 2022 – NFF Agder, klubber, spillere, frivillige, ildsjeler, og vår gode samarbeidspartner Håndballforbundet. 

La oss gå sammen om å gjøre dette til en fantastisk og minneverdig helg.

Lise Klaveness, President i Norges Fotballforbund

LiseKlaveness.jpg
 
Foto: VEGARD GRØTT

Kjære alle, velkommen til Kristiansand!

Det er fantastisk å ønske 1100 deltakere, 600 ledsagere, trenere og støtteapparat det blide Sørlandet - Kristiansand. Jeg håper dere får en landsturnering fylt med idrettsglede og god sportsånd.

Et ordtak sier «tap og vinn med samme sinn». I en turnering vil noen vinne kamper og andre tape. Jeg håper dere likevel holder på smilet, heier på hverandre og blir kjent på kryss av lagene som er med. I helgen har dere en gylden mulighet til å lære av hverandre, dyrke sporten dere er glade i og kanskje får dere nye venner? Gi deres beste både på og utenfor banen, så tror jeg turneringen blir knallbra! 

Når dere i løpet av helgen trenger pause og restitusjon kan jeg anbefale et bad på Bystranda eller en is på Fiskebrygga. Kristiansand er jo tross alt Norges sommerby, så håper dere får noen fine dager hos oss.  

Lykke til med turneringen! 

Hilsen
Jan Oddvar Skisland, Ordfører Kristiansand

Jan Oddvar Skisland.jpg