Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

LK 02 jubler for seier
Foto: EHF

Jevne resultater skaper god stemning

Jevne kamper med gode resultat og godt arrangement, skaper idrettsglede for alle.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi nærmer oss halvspilt sesong og tabellene begynner å ta form. Noen lag troner alene øverst på tabellen, mens andre lag føler seg alene nederst på tabellen. Slik vil det alltid være. Noen trener mye, har talentfulle spillere og en klubb med vinnerkultur. Andre lag sliter med å få nok spillere på trening og kamp, men stiller likefullt opp og gjør sitt beste.
Region SørVest streber etter å lage så gode puljer som mulig. Men det er mange hensyn å ta. Avstanden mellom hallene, nivåforskjeller, klubbens og lagets ambisjoner og flere andre faktorer spiller inn. 

Det viktigste kriteriet er nivå inndelingen. Vi har Regionserie, A-serie, B-serie og noen plasser til og med C-serie. Før sesongen og ved påmelding av lag, oppfordrer vi alle til å melde seg på i riktig nivå. For kvaliteten på de ulike lagene i de forskjellige aldersklassene er store. Noen velger å melde lag opp og noen vegrer seg for opprykk (senior). Noen vet ikke hva slags lag de har når sesongen starter. Og noen har gode lag, men mister spillere underveis.

Da må trenere/lagledere ta grep. Kommunikasjon er det viktigste virkemiddelet. Snakk sammen. Fortell om eventuelle utfordringer. Først da kan motstanderlag stille med et lag som matcher laget på andre banehalvdel. 
B-serien er ikke en treningsarena for trening på trekk for A-laget.
At motparten har flere skadete spillere, betyr ikke at det er en god anledning til å "feie" over motstanderlaget. Er det de riktige spillerne vi tar med ned fra regionserien til B-serien?

En god kamp eller arrangement betyr at alle skal ha en god opplevelse etter kamp. Det være seg spillere, ledere, dommere og foreldre.

I idretten har vi et godt norsk ord for dette; FAIR PLAY.

Her kan du lese mer om FAIR PLAY

Vi har tatt ut en oversikt over alle resultatene som har blitt spilt frem til 15 november. Noen resultater skiller seg ut. Men det gledelige er at 90% av kampene har et flott resultat. Det skal sevfølgelig være forskjell på de gode lagene og de mindre gode lagene. Men målforskjellen trenger ikke være slik at noen føler seg støtt. 

Målet vårt er at det skal spilles gode kamper over hele regionen, med gode arrangement og fornøyde spillere, dommere, ledere og foreldre.

Gode ledere/trenere tilpasser spillere og nivå ut i fra laget som står på motsatt side. Ros foregår i plenum, ris trenger vi ikke i hallen. Vi skiller ofte mellom utestemmer og innestemmer. Dommerne trenger arbeidsro. 

Lykke til med 2 halvdel av sesongen. Vær gode forbilder og husk at vi har ingen spillere eller dommere å miste.