Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

trond+knutsen+2020.jpeg
Tekst: Tarjei Sel, Jærbladet
Foto: Tarjei Sel

Trond Knutsen tar to nye år i toppverv

Han har lagt politikken på hylla og trapper ned trenergjerningen, men har ikke fritidsproblemer.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tekst hentet i fra Jærbladet
Trond Knutsen har vært en sentral mann i Nærbø-håndballen i en årrekke, som trener og leder. De to siste årene har han også vært styreleder i Norsk Topphåndball. Tirsdag ble Knutsen gjenvalgt, og er dermed klar for to nye år i vervet.

– Da jeg takket ja til ledervervet for to år siden, visste jeg ikke hva jeg gikk til. Når jeg nå tar fatt på en ny periode, er jeg mye mer komfortabel. Det er alltid kjekkere når en vet hva en går til, sier Trond Knutsen.

Norsk Topphåndball er en interesseorganisasjon for lagene i kvinnenes og mennenes eliteserie. Nærbø er som kjent i eliteserien for menn.

Knutsens to første år som leder var preget av koronapandemien.

– Det å få gjennomført flest mulig kamper har preget perioden. Det var mye diskusjon om hvordan sesongen skulle avsluttes; om serien skulle fullføres, om det skulle være sluttspill og dette med opp- og nedrykk. I slike diskusjoner er vår organisasjon delt, for hver klubb er jo preget av situasjonen en er i. Vi har vært en sparringpartner inn mot Norges Håndballforbund før avgjørelsene ble tatt. Vi opplever at vi har kommet i en mye bedre dialog med Håndballforbundet, og det er viktig.

Norsk Topphåndballs hovedfunksjon er å utvikle topphåndballen og å gjøre ligaene attraktive, og ikke minst å jobbe for å få best mulig økonomiske vilkår for klubbene, forteller Knutsen.

Håper på full hall

Alt tyder på at håndball kan spilles som normalt fra høsten av, og det gjelder både topp og bredde, barn og unge.

– Vår viktigste oppgave nå blir å få folk ut av TV-stolen og tilbake på tribunene. TV har vært viktig under koronaen, men nå må vi skape opplevelser i hallene. Jeg håper vi kan slippe inn publikum uten restriksjoner fra seriestart i september, sier Trond Knutsen, som selvsagt er ekstra spent på publikumstilstrømmingen til Nye Loen.

Nærbø er en av håndballklubbene i Norge med flest tilskuere, og neste sesong kan laget lokke med medaljeambisjoner og europacup. Trolig med Trond Knutsen som engasjert speaker.

Trapper ned som trener

Trond Knutsen har vært trener for Nærbøs damelag de to siste årene. Det startet normalt, før koronaen satte en stopper for kontakt-trening og kamper. Nå gir han seg som hovedtrener. Unge spillere er i ferd med å innta a-laget, og de får Jan Ottosen og Bjørnar Roaldsen som trenere.

– Jeg kommer til å trekke meg tilbake, men hvis vi får gang på noen av de eldste spillerne, tror jeg det er greit at jeg er med litt rundt laget. Det har vært behagelig å gå i hallen uten å være styrt av klokka, smiler Trond Knutsen, som ble leder for håndballgruppa i Nærbø IL da 98-årgangen «overtok» a-laget før 14/15-sesongen.

I 20 år var politikken en klokkestyrt faktor for Trond Knutsen. Etter to perioder som første vara for Høyre og tre perioder som fast representant for Nærbølista, takket han for seg i Hå-politikken for snart to år siden.