Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Dommerarbeid i fokus_Oppegård.jpg
Jentene i Oppegård J15 er aktive barnhåndballdommere. Foto: Oppegård IL

Har du lyst til å bli håndballdommer?

Håndballen trenger flere dyktige dommere. Slik kommer du i gang med utdanningen!

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gode dommere er alfa og omega for norsk håndball. Tydelig kampledelse gir trygge og inspirerende rammer for unge og voksne spillere på alle nivåer. Ved å ta dommerutdanning kan du ha hobbyen din som deltidsjobb fra du er 15 år.

Håndballen trenger flere gode dommere – og vi vil ha med deg!

- Vi håper du har lyst til å ta utdanning og bli håndballdommer. For å kunne være dommer på regionalt nivå, må du gjennomføre Dommer 1-utdanningen. Vi som jobber med dommerarbeid gjør alt vi kan for å legge til rette slik at du kan kombinere det å være dommer med å spille selv, få god oppfølging lokalt og et godt miljø du kan trives i. Ved å ta dommerutdanning vil du lære mer om ledelse og kommunikasjon, og ikke minst bidra til håndballglede for mange. Vi håper å se akkurat deg på dommerutdanning denne våren. Bli med på dommerlaget.

Dommer barnehåndball

I barnehåndballen får du ditt første møte med rollen som dommer. Du får verdifull trening i å bedømme, vise tegn og veilede, mens barna lærer reglene og utvikler en trygghet til deg som kampleder.

Dommer barnehåndball er en introduksjon til å dømme barn i alderen 6-12 år. Kursene settes opp av klubb. Kurset består av en teoretisk del og en praktisk del, og kan gjennomføres på rundt fem timer. Den teoretiske delen er et e-læringskurs som er tilgjengelig via Min idrett. Aldersgrense for å ta utdanningen er 15 år.

Dommer 1

Ved å ta Dommer 1-utdanningen kan du være dommer for ungdom i alderen 12-14 år. Du lærer mer om regler, samarbeid og kommunikasjon, og kurset passer for ungdom, voksne og foreldre med kjennskap til håndballen. Deltakerne bør ha gjennomført Dommer barnehåndball i forkant, avhengig av tidligere erfaringer som spiller eller trener på høyere nivå. Aldersgrense for utdanning er 16 år for nye dommere.

Ta kontakt med dommerkontakten i klubben din for å komme i gang! 

Vil du vite mer? Få mer informasjon på regionens dommersider:


Region SørVest