Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring
Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Jentene i Oppegård J15 er aktive barnhåndballdommere. Foto: Oppegård IL
Jentene i Oppegård J15 er aktive barnhåndballdommere. Foto: Oppegård IL

Har du lyst til å bli håndballdommer?

Håndballen trenger flere dyktige dommere. Slik kommer du i gang med utdanningen!

Gode dommere er alfa og omega for norsk håndball. Tydelig kampledelse gir trygge og inspirerende rammer for unge og voksne spillere på alle nivåer. Ved å ta dommerutdanning kan du ha hobbyen din som deltidsjobb fra du er 15 år.

Håndballen trenger flere gode dommere – og vi vil ha med deg!

- Vi håper du har lyst til å ta utdanning og bli håndballdommer. For å kunne være dommer på regionalt nivå, må du gjennomføre Dommer 1-utdanningen. Vi som jobber med dommerarbeid gjør alt vi kan for å legge til rette slik at du kan kombinere det å være dommer med å spille selv, få god oppfølging lokalt og et godt miljø du kan trives i. Ved å ta dommerutdanning vil du lære mer om ledelse og kommunikasjon, og ikke minst bidra til håndballglede for mange. Vi håper å se akkurat deg på dommerutdanning denne våren. Bli med på dommerlaget.

Dommer barnehåndball

I barnehåndballen får du ditt første møte med rollen som dommer. Du får verdifull trening i å bedømme, vise tegn og veilede, mens barna lærer reglene og utvikler en trygghet til deg som kampleder.

Dommer barnehåndball er en introduksjon til å dømme barn i alderen 6-12 år. Kursene settes opp av klubb. Kurset består av en teoretisk del og en praktisk del, og kan gjennomføres på rundt fem timer. Den teoretiske delen er et e-læringskurs som er tilgjengelig via Min idrett. Aldersgrense for å ta utdanningen er 15 år.

Dommer 1

Ved å ta Dommer 1-utdanningen kan du være dommer for ungdom i alderen 12-14 år. Du lærer mer om regler, samarbeid og kommunikasjon, og kurset passer for ungdom, voksne og foreldre med kjennskap til håndballen. Deltakerne bør ha gjennomført Dommer barnehåndball i forkant, avhengig av tidligere erfaringer som spiller eller trener på høyere nivå. Aldersgrense for utdanning er 16 år for nye dommere.

Ta kontakt med dommerkontakten i klubben din for å komme i gang! 

Vil du vite mer? Få mer informasjon på regionens dommersider:


Region SørVest