Nye regler sesongen 2021-22

Som dere fleste fikk med dere så var dette bare en Aprilspøk. Ha en fortsatt fin Påske.

Forslag til regelendringer sesongen 2021-2022

I og med at sesongen 2020 – 2021 har vært fullt opp med restriksjoner og smittevern hensyn, har vi gjort noen små regelendringer for neste sesong.

Årsaken til at disse reglene blir innført nå, er at vi ser at det er bedre med små endringer hvert år, enn store endringer hvert 3-4år.

Gjennom dette året har vi blitt vant med stadige endringer og vi ser at både klubber/lagledere/dommere og spillere fort klarer å innrette seg.
Til og med barnas foreldre har klart å se at endringer som har blitt gjort, har virket positivt på hele idretten vår.

Vi er opptatt av at vi har stor aktivitet og at den enkelte spiller får mer spilletid.

Derfor vil vi fra og med sesongen 21/22, innføre følgende regel endringer:

Regelendring 1: Aprilspøk

Har et lag unngått å få advarsler eller utvisninger i løpet av kampens første omgang, kan de få tillatelse til å sette inn en-1 ekstra strekspiller de siste 10 minutter av kampen.
Det er dommer sitt ansvar å følge med at regelen blir overholdt og innenfor regelverket.

Regelendring 2: Aprilspøk

Den andre endringen som vi gjør i kommende sesong, er en konsekvens av store resultatforskjeller i kampene. Vi opplever resultater hvor det ene laget vinner med opptil 20 mål i en kamp. Slik kan vi ikke ha det.

Derfor kan dommer blåse av kampen umiddelbart, dersom det ene laget leder med flere enn 7 mål i løpet av kampen. Merk at det er dommer som skal avgjøre om det andre laget har en mulighet til å ta igjen det ledende laget. Dette ser vi for oss skal gjelde i fra 13 års klassen og opp til og med 16 års klassen. Endringene vil i første omgang kun gjelde i Region Sørvest.

Skulle dere ha meninger eller synspunkter på disse nye reglene, hører vi svært gjerne i fra dere snarest og innen 15 april.