Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Erik Andersen fylte 60år 19 mai

Daglig leder i Region Sørvest Erik Andersen 60år. Hele Håndballnorge gratulerer

Sjefen i NHF Region Sørvest fyller 60år i dag 19 mai. Han ble født i Oslo, men kom til Stavanger som femåring. Å vokse opp i nærheten av den gang en nyåpnet Hetlandshall, gjorde at det måtte bli håndball.

Men den gang som nå, så hadde håndballen flere konkurrenter. Erik spilte både håndball, fotball og ishockey som ung og mener fortsatt det går fint an å kombinere flere idretter.

Ungdommen velger til slutt den idretten der treningen og kameratskapet er best.

Erik har spilt flere sesonger i Sola Håndball, før han fortsatte karrieren i Viking Håndball.

En typisk «flerposisjon» spiller.

Som håndballspillere flest fikk han flere skader. Brukket nese og knekte fingre, men håndballen var gøy for det.
Han startet tidlig sin trenerkarriere også. Brukte mye tid på aldersbestemte lag. Som spiller i Sola, trente han ungguttene i Viking. Han har trent flere av Stavanger sine proffspillere og håndballstjerner.

Senere ble han trener for de store guttene også. Men alltid som jobb nummer to. Alle hadde full jobb utenom håndballen. Det er nok ikke like lett i dag.

Erik jobbet i Rogalandsavis og som leder i et transportfirma, før han tok steget inn i Rogaland Håndballkrets. Nå Region Sørvest. Som leder har han vært med på å utvikle håndballen til den folkesporten den er blitt i dag.
Han drømmer fortsatt om et topp herre elitelag i Stavanger, slik vi hadde på 80-tallet da både Sif og Viking var helt i toppen, nasjonalt og internasjonalt. Men trøsten får være at han også er sjef for Agderfylket og har ØIF Arendal og Vipers i sin «portefølje», i tillegg til Solajentene og Nærbøherrene her i Rogaland.

Fra neste sesong er klubben hans Viking håndball oppe igjen i det gode selskap etter flere år i lavere divisjoner og med opprydning i økonomien.

Forskjellen på lagene i dag kontra før i tiden er treningsmengden. Nå trenes det mye mer og hardere enn på 80-tallet. Skal du bli god nok for et elitelag eller for en utenlandsk klubb, må du legge ned 1000vis av timer på parketten, i styrkerom og i løypene ute rundt omkring.

I disse årene i håndballens tjeneste har han opplevd utrolig mye. Det å få arrangere landskamper med fullsatte tribuner, Veteran NM, Landsturneringer for spillere med nedsatt funksjonsevne, fullt seriespill for barn og unge og mye mye mer, har gjort til at Erik har blitt værende i håndballen, som leder og som trener. Ja for han er fortsatt trener. Nå for sin yngste datter på 16 år i Hinna Håndball.

Skulle han få sine høyeste ønsker oppfylt i sitt jubileumsår, så er nok det faste tribuner i Stavanger Idrettshall. Slik at vi kan få plass til 7-8000 tilskuere igjen i Stavanger. De siste årene har DnB arena vært et veldig bra alternativ, men han synes det er dumt å måtte skuffe så mange som vil på landskamp. DnB Arena tar bare litt over 4000 tilskuere. Det blir for lite for Stavanger som har så mange håndballglade unge og voksne.

Et annet ønske er flere håndballflater slik at klubbene skal få flere treningstimer i hall. Dette gjelder ikke bare i Stavanger men i hele regionen. For håndballen vokser. Vi blir stadig flere og flere i håndballfamilien. Og alle skal ivaretas.

På denne dag vil vi gratulere Erik med dagen. Han er en god leder, en som bryr seg om alle, en som lever og ånder for håndballen. I disse Koronatider med hjemmekontor og teamsmøter, er det ikke så lett å få markert dagen, men vi håper jo at dere alle sender en hilsen til ham. Gratulerer med dagen Erik. Det er din dag i dag.