Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sandnes HU.jpg

HU Evalueringsmøter

Etter en fin sesong for våre HU klubber, var det tid for evaluering av sesongen 2019/2020

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle HU-seriene er ferdige og det har vært avholdt evalueringsmøter i både Kristiansand og i Stavanger.
Referatene følger her:

 

Referat HU møte i Kristiansand

 

Tilstede: trener fra Gimletroll, Våg, Greipstad, Imås, Tvedestrand, Vindbjart, Elise, Kjell Magne.

  1. 1.     Evaluering av sist sesong:

-       Må ha bedre og tidligere oppsett. Noen ganger for lange pauser mellom kampene for hvert lag.

-       Flott stemning på turneringene.

-       Kamper i ukedager, noen lag ønsker det og det lager utfordringer med at helg-turneringene ble litt amputert. Noen lag opplever store nivåforskjeller hvor dette ikke tas hensyn til og det blir serier på store siffer. Noen spillere gruer seg dermed til kamp mot enkelte lag.

-       Vanskelig å få inn unge spillere i noen klubber. Noen syns også at det ikke er et tilfredsstillende kamptilbud til disse da det blir for store forskjeller i fysikk ihht alder til at det blir en god opplevelse.

-       Dommere dømmer veldig ulikt – noen dømmer veldig strengt med tanke på nivået. Viktig at man får dommere som kjenner til serien og bruker skjønn. Dømme ulikt på de absolutt best fungerende og gode lag sammenlignet med de minst fungerende og svakere lagene? Bruker man egne klubbdommere kan disse instrueres i forkant av arrangementet for å gi en bedre opplevelse til flertallet.

 

  1. 2.     Hvordan skal serieoppsettet se ut neste sesong?

Etter en god diskusjon ble vi enige om at i neste sesong spiller vi uten tabell. Dette gjør at oppsettet blir enklere, det vil være mulig å få flere uke-kamper for lagene som har korte avstander, vi kan differensiere på nivå så de lagene med mange funksjons svake kan få «egne» kamper til disse. De som har store grupper skal se om de kan melde på flere lag slik at det blir et bedre kamptilbud.

(Randesund melder etter møtet at de har to lag som trener hos seg, hvor et av lagene består i hovedsak av unge spillere).

 

Dog skal det kåres en avdelingsvinner. Dette gjøres gjennom å arrangere en avslutnings helg.  For et best mulig arrangement spilles dette i hall med 2 baner. Vi deler inn i 2 avdelinger basert på vurdering fra trenerne om hvem som har de 4 (5 hvis RIL melder på to lag) beste/svakeste lagene. Premiering til begge puljevinnere.

 

  1. 3.     Serieoppsett

Forslag på oppsett kommer i Juni. Viktig å se gjennom og melde tilbake hvis det utfordringer. Sette opp minst 2 kamper hver gang det er helgekamp. For Tvedestrand/MHI som har lengre reisevei kan det være aktuelt med 3 kamper.

 

  1. 4.     Arrangement

Kiosker er viktig ha variert mat.

Huske Fair play: kamper bør ikke vinnes med over 5 mål.

Snakke med dommere i forkant så det blir dømming som står i stil med nivået på spillerne.

  1. 5.     Eventuelt

Imås/Tvedestrand hadde samarbeid med ØIF hvor de spilte i pausen, og spillere fra ØIF hadde en prat med de etter kampen. Prøver det samme i Kristiansand med Vipers. Elise holder i dette.

 

Referat HU møte i Stavanger

Klubber til stede: Viking, Hundvåg, Bryne, Havørn, Hinna, Klepp, Sandnes, Kolnes

 

            Evaluering av sesong 18/19

  • For dårlig oppsett – for mange kamper internt.
  • Noen ganger for lange pauser mellom kampene for hvert lag.
  • Oppsettet sendt ut sent.
  • Kjempe kjekk avslutning. Godt arrangement av Hinna.
  • Dommere dømmer veldig ulikt – noen dømmer veldig strengt med tanke på nivået. Viktig at man får dommere som kjenner til serien og bruker skjønn. Dømme ulikt på de absolutt best fungerende og gode lag sammenlignet med de minst fungerende og svakere lagene.

            Sesong 19/20

  • Mange nye lag med unge spillere.
  • Store nivå forskjell og fysisk forskjell.

 

Etter lang diskusjon med fordeler og ulemper har lagene og regionen kommet til følgende:

  • Lagene melder på lag i foreløpig 3 kategorier:
    • A1 for de best fungerende
    • A2 for de mindre godt fungerende
    • A3 for nye spillere
  • Vi ser på løsning å spille A2 på kort bane med mulighet for A3 på mini bane bak denne banen. Da skal alle kategorier av nivåer bli i varetatt.

(Ser ut til at vi klarer å komme i gang med kortbane fra første helg. Regionen har kjøpt inn mål som vi kan bruke i våre turneringer.)

  • Vi er åpne for å mikse spillere fra de ulike lagene på mini bane slik at det kan meldes på spillere til hvert arrangement. Arrangør stiller med vester og lagene tar med seg spillere som skal være med i denne delen av turneringen.
  • Vi ser oss nødt til å kjøre kampene i klubber som har 2 spilleflater når vi har turneringer for A1, A2 og A3 samtidig.
  • Vi splitter opp 1 stk turnerings helg hvor A1 Spiller i en enkel hall og A2 spiller i en annen hall. Dette må ikke være samme dag. De klubbene som ønsker å være arrangør kan melde dette inn så vi vet dette når vi setter opp kampoppsettet.

 

Foreløpig påmelding (pr 26.04.) er:

lag

A1

A2

A3

Tot.

Viking

1

1

 

2

Hundvåg

 

1

1

2

Bryne

 

1

 

1

Havørn

1

1

 

2

Kolnes

2

 

 

2

Klepp

2

1

 

3

Sandnes

1

1

 

2

Hinna

2

1

 

3

Ålgård

 

 

 

 

Så kan det være Åkra kommer med på 2-3 turneringer.

Serie oppsett

Påmelding til serie bekreftes på vanlig måte. Husk å notere datoer som IKKE passer for laget deres. Forlag oppsett skal være klart i juni.

Dommere

Så ble vi også enige om at klubbene bruker sine egne dommere på kampene. Husk og gi de god innføring, har de anledning til å se en trening vil det være en god mulighet for å se nivået.  Det vil være forskjell på nivået mellom dømming i A1 og A2.

Arrangement
Det er stort ønske om en god avslutning, tilnærmet årets. Det er behov for flere flater for å få gjennomført dette. Dersom det er best at Hinna (som har tilgang til nok baner) skal arrangere neste års avslutning er det ønskelig å finne en utgiftsfordeling på premier/ekstra arbeid.

Eventuelt
Landsturnering har blitt for stor og dyr.

Viktig med Fair play.

Hu reglement blir lagt ut på Facebook siden.

Regionen mener at dere har en god oppfølging av reglementet og ønsker ikke å gå inn på noen tilføyinger eller spesifisering av regler, men at dere som dere har vist i sesonger synd fornuft og fair play i alle kamper.

Kiosker er viktig for denne gruppen, pass på at klubben er klar når det er arrangement. Kan være lurt å tenke over innholdet og at dette er variert selv om enkelte varer er selve symbolet på «kamp».