Annonse:
2023 Haslum Cup
Annonse:
2023 Haslum Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

IMG_3227.jpg

Klubbhuset

Spangereid idrettslag var i gang med å etablere sin egen håndballavdeling, da de hørte om Klubbhuset.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

For å oppnå resultater - enten det er knyttet til å beholde flere spillere, rekruttere nye eller et sportslig mål er man avhengig av at organisasjonen rundt er organisert på en god måte. 

Norges håndballforbund understreker at klubbene er våre viktigste samarbeidspartnere i arbeidet med å nå målsetningene til Klubbhuset og NHFs visjon "Håndball for alle".

I Klubbhuset tilbys alle klubber i Norge muligheten til å få hjelp fra NHF til å gjennomføre enkle prosesser innad i klubben. Arbeidet vil konsentrere seg om konkrete områder NHF mener er sentrale for å sikre en god og forutsigbar drift som legger til rette for best mulig håndballaktivitet til medlemmene.

Flere klubber i Region SørVest har vært og er en del av Klubbhuset. En av mange klubber som jobber godt med dette tilbudet er Spangereid Idrettslag.

Spangereid idrettslag var i gang med å etablere sin egen håndballavdeling, da de hørte om Klubbhuset på et av lagsmøtene til Region SørVest. Dette var midt i blinken, sier Line Hansen Hjellup. Her får vi en unik mulighet til veiledning og hjelp.

Videre forklarer Hjellup at Klubbhuset har vært en igangsetter, en sparringspartner, en veileder/rådgiver og en uhyre viktig støttespiller.

Samarbeidet mellom Klubbhuset og Spangereid har i dag ført til at de har egen klubbhåndbok, i tillegg til at de klart og etablert egen håndballavdeling.  Dette har vært helt avgjørende i forhold til å håndtere den enorme økningen de har hatt i de ulike aktivitetene. På to år har de hatt en økning på 120 % i antall håndballspillere, og har så å si lag i alle årsklasser både i jente og gutteklassen.

Klubbrådgiver går i gjennom flere moduler med klubben, for å kunne hjelpe den aktuelle klubben på rett vei. «Modulene har vi brukt som en støtte i arbeidet, og vi skal bruke de ulike modulene videre for å utvikle håndballavdelingen og for å vurdere innholdet i sportsplanen», sier Hjellup.

Det viktigste for Spangereid har vært det gode samarbeidet mellom klubben og klubbrådgiver. Det har vært mye arbeid å lage klubbhåndbok og ikke minst etablere sin egen håndballavdeling. Klubbrådgiver har «heiet» oss frem, som igjen har gitt oss motivasjon til å fortsette prosjektet.

Vi er utrolig stolte av Spangereid Idrettslag, og håper at flere klubber i Region Sørvest som ønsker å ta i bruk tilbudet.