Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på spørsmål om lisens som mange lurer på.

Lisensen opprettes automatisk til alle som betalte den forrige sesong. Dersom du ikke lenger skal spille håndball, er det bare å la være og betale den. Det kommer ingen påminnelser, ei heller noe nytt lisenskrav neste sesong. Du må bare sørge for å betale din lisens dersom du begynner å spille håndball igjen.

Forfallsdato for lisensen 2021-22 er 1. september, og har gyldighet til 31. august 2022.

For spillere som fyller 13 år i 2022, betales det lisens som gjelder for perioden 1. januar til 31. august 2022. Denne har forfall 1. januar 2022. 

Husk at ved å betale din lisens til forfall, er du også forsikret dersom du skader deg på trening.

 

Lisensen er personlig, og det har i utgangspunktet ingen betydning for selve lisensen, men dersom klubbtilhørigheten på kortet er feil så er det stor sannsynlighet for at du har byttet klubb uten å melde overgang. Klubbtilhørigheten på lisenskortet vil imidlertid bli automatisk endret straks din elektroniske overgang er fullført.

Du velger selv om du vil betale lisensen via betalingsløsningen i Min Idrett eller via nettbanken. Benytter du Min Idrett vil din betalingsstatus endre seg til betalt straks du har fullført prosessen. Betaler du via nettbanken vil de normalt ta ca 2-3 dager før din status i Min Idrett er oppdatert.

Vi vil ved gjennomgang finne ut at lisensen er betalt to ganger, og vil returnere det overskytende beløpet, men for at denne prosessen skal skje hurtigere ber vi om at du sender oss dokumentasjon på betalingene til lisens@handball.no

Du betaler inn det resterende beløpet og benytter samme kid- og kontonummer som ved forrige innbetaling. 

Dersom du kontakter NHF om dette innen 15. oktober, vil tilbakebetaling av lisens bli vurdert. Etter 15. oktober er det ingen tilbakebetaling av innbetalt lisens.

Dersom du har deltatt i kampaktiviteter i sesongen, men laget er trukket/lagt ned før 15. oktober, vil du kunne få tilbakebetalt halve lisensbeløpet.  Etter 15. oktober er det ingen tilbakebetaling.   

Fra sesongslutt og fram til 1. september er man likevel dekket av lisensforsikringen ved spill i turneringer i utlandet.  Klubben din må imidlertid sende en e-post til lisens@handball.no der det oppgis navn på spilleren, fødselsdato, klubbtilhørighet og navnet på turneringen man skal delta i.

Spillere som opplever økonomi som barriere kan søke om støtte til dekning av lisensen. Det er den enkelte klubb som søker på vegne av spilleren, og som dermed også står ansvarlig for søknaden. Søknadsportalen finner dere ved å klikke her!

Søknadsfristen er 15. oktober. 

Les mer om ordningen her