Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hva er Fair Play i håndballen?

Den delen av Fair Play-programmet som kan relateres til selve spillersituasjonen katalogiseres under området ”Respekt på banen”. Det er først og fremst de verdier det er viktig å legge inn som en tung ingrediens i spillerutvikling og personlige egenskaper i en kampsituasjon. 
Vi tar ikke sikte på å redusere imaget rundt ”kampsporten håndball”, eller innsats, tæl og tøffe tak. Vi er imidlertid veldig opptatt å ivareta entusiasme, begeistring og humør, uten at det skal være noe motsetningsforhold i det vi har nevnt her.

Enkelt sagt er Fair Play for spillerne ”Orden og Oppførsel”. Vi snakker om holdninger før kamp, i kamp og etter kamp. Det betyr fravær av elementer som hovering, uifinheter, stygge triks, farlig spill, eller usportsligheter under og etter kamp. Det betyr at resepektbegrepet er det siste som skal forsvinne med adrenalinet. Evnen til å beherske seg har ingenting med redusert innsats og gjøre. Det har med hvordan vi oppfatter og behandler våre motstandere. 
Dette er fair play. Og får vi innprentet nevnte holdninger hos unge spillere, som senere skal bli både ledere, trenere og foreldre, så har vi muligheter til – på sikt – å få fjernet en del av de mest plagsomme ”utvekstene” både på banen og ikke minst på tribunen.