Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kurs og Utdanning

Årets sesong er straks i gang og vi har mange spennende trenerkurs å tilby trenere i regionen vår.

Vi starter med Barnehåndballtrenerkurs allerede i midten av august og så går det slag i slag gjennom hele sesongen, så det skulle være mulig for alle trenere å finne et kurs som er av interesse og som vil gjøre deg til en enda bedre trener.

Trenerutdanning 2015-16.

Region Sør har fokus på trenerkompetanse og trenerutdanning.

Vi kjører i gang både uformelle og formelle trenerkurs denne sesongen som skal gi alle trenerne våre mulighet til å finne et kurs som kan gi deg påfyll av motivasjon og kunnskap.

Uformelle trenerkurs:
Aktivitetstrener er et uformelt trenerkurs (som vil si at du ikke får en autorisasjon etter kurset). Det passer for alle nye trenere og de som skal være trener for barn for aller første gang. Kurset går over 1 kveld, varer i 3 timer og er delt i 1 time teori og 2 timer praksis. Fokus for kurset er hvordan organisere trening for barn og få økt erfaring og kunnskap innen ballbehandling, kast og mottak og koordinasjon. Deltakerne er selv utøverapparat.

Formelle trenerkurs:
Barnehåndballtrener er et kurs for de som skal trene barn i alder 6-11 år. Kurset består av de 4 første modulene av Trener 1, Modul 1-4. Hver modul er på 3 timer. Kurset går over en helg eller 4 kvelder. Fokus er på organisering av treningsøkta, ballbehandling, koordinasjon, kast og mottak og normer og verdier rundt trening og kamp for barn. Deltakerne er selv utøverapparat.

Trener 1 bestr av 12 moduler. Hver modul er på 3 timer. Kurset passer for de som skal trene barn- og unge i alder 6-16 år. Fokus er metodisk innlæring av de vitkigste teknikkene, organisering av en treningsøkt, verdiene i håndballen rundt trening og kamp, fysisk trening av barn og unge og trenerrollen. Deltakerne er selv utøverapparat.

Trener 2 består av 20 moduler, hver modul på 3 timer. Kurset passer for de som skal trene ungdom og voksne i alder 16 år og oppover. Fokus er på treningsplanlegging, taktiske valg for de ulike spillposisjonene og i kamp/trening, mental trening og håndballskader. Eksternt utøverapparat.