Hummel Bylagsturnering 2024

Hummel bylagsturnering ble i helgen arrangert i Stavanger Idrettshall.

Region Sør deltok med spillere fra 18 ulike klubber. 56 spillere og 10 ledere ble fordelt på to jentelag og to guttelag som gjennom helgen bidro til at det ble en meget vellykket helg.

Trenere og ledere fra Region Sør har gjennom vinteren gjennomført samlinger med mange spillere før det endelige uttaket kom to uker for turneringen. Det legges mye vekt på NHF sine verdier i denne prosessen. Vi ønsker oss spillere og trenere som respekterer fair play, spillere som viser begeistring over gode prestasjoner på og utenfor banen, spillere som har innsatsvilje og spillere som respekterer at man reiser sammen med mange forskjellige individer.

Fredagen gjennomførte alle lagene en trening i hallen, før kampene ble blåst i gang fra tidlig lørdag morgen.

Guttelagene, Porsgrunn og Sandefjord, kom begge til A-sluttspillet etter kampene på lørdag.

Jentelaget Sandefjord vant sin pulje og kvalifiserte seg dermed til A- sluttspill, mens Porsgrunn ble nummer to i sin pulje og spilte B- sluttspill på søndag.

Søndag var det finalespill.
På jentesiden vant Sandefjord sin semifinale mot Bergen og var da klare for finalen.
Porsgrunn vant både semifinale og finale i B-sluttspillet, noe som ga dem en 5 plass i turneringen.

Guttelagene møttes i et internoppgjør i sin semifinale, en kamp som Sandefjord til slutt vant.
Porsgrunn var da klare for bronsefinalen hvor de møtte Sandvika fra Region Øst, en kamp Sandvika til slutt vant 29-25.

I finalen møtte Sandefjord, Elverum, en kamp gutta kjempet på i 2 x 25 men dessverre så holdt det ikke helt inn denne gangen. Elverum kunne til slutt juble som vinnere av Bylag G15 2024

I jentefinalen møtte Sandefjord Kristiansand fra Region Sør-Vest. Til pause lå Sandefjord under med 13-7, men en meget sterk 2. omgang snudde de kampen og vant til slutt 25-23. For andre året på rad gikk et jentelag fra Region Sør til topps i Bylag J15.

For spillerne er denne type turnering en ny erfaring, vi som er med de på denne «reisen» er veldig fornøyd med at de ta tar til seg lærdom underveis og justerer seg i rett retning de gangene det er behov for det. Det er veldig viktig at vi har med oss spillere på tur som respekterer håndballens verdier.

Vi gleder oss til å følge disse spillerne og andre spillere i samme årgang i årene som kommer.